Uluslararası Uzay İstasyonu 15 Yaşında!

Share

Uzay çalışmalarının kilometre taşı olan ve Astronotların Uzay Evi konumundaki Uluslararası Uzay İstasyonu, 15 yıllık aktif kullanım süresini tamamladı. İşte ISS hakkında detaylar!

Uluslararası Uzay İstasyonu 15 Yaşında!

Uluslararası Uzay İstasyonu yani ISS, Uzay çalışmalarının aracısı ve astronotların deyim yerindeyse “Kiralık Uzay Evleri” konumunu, başarılı şekilde devam ettiriyor.

İçinde bulunduğumuz 2015 Kasım ayının ilk haftası itibariyle ise Uluslararası Uzay İstasyonu, tam 15 yıllık kullanım süresini geride bırakmış oldu!

15-11/05/news_2-uluslararasi-uzay-istasyonu-iss-15-yasinda-sdn-populer-bilim-2015.png

Rusya’nın da büyük yardımları ile güneş panellerinin devreye sokulmasıyla, deyim yerindeyse hayat bulan Uluslararası Uzay İstasyonu, 15 yıldır elde edilen ciddi uzay çalışmalarının ev sahipliğini yapıyor.

Bu süre zarfı içerisinde 220 astronota konaklama imkanı sunan Uluslararası Uzay İstasyonu, 15 yılın ardından çok beklenmeyen bir başarı ile yoluna devam ediyor.

15 farklı ülkenin kullanımına açık olan Uluslararası Uzay İstasyonu ile ilgili ise, şimdilerde konuşulan konu, daha ne kadar aktif görevini sürdürebileceği olmuş durumda. Zira 1998 yılında hazırlıkları son evrede olan Uluslararası Uzay İstasyonu, o zamanlar için bu noktalara kadar devam edebileceği tartışma konusu olan projelerdendi.

15-11/05/news_1-uluslararasi-uzay-istasyonu-iss-15-yasinda-sdn-populer-bilim-2015.png

Şu an için bu soruya net bir cevap gelmese de Uluslararası Uzay İstasyonu, geçtiğimiz günlerde en uzun uzay yürüyüşü rekoruna da öncülük etmiş ve çalışmalara imkan sunmaya devam ediyor profilini korumuştu.

Öyle görünüyor ki Uzay çalışmalarının ilk adımı olan ISS, selef durumuna düşmeden daha çok başarılara aracılık edecek.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...