Spectre İncelemesi

Share

007 James Bond film serisinin son filmi Spectre, ülkemizde de vizyonda yerini aldı. İşte yeni Spectre filmi ile ilgili merak edilenler ve Spectre film değerlendirmesi!

Spectre Film Değerlendirmesi!

2015 yılı kapsamında merakla beklenen filmlerinde başında yer alan Spectre filmi, en nihayetinde ülkemizde de beyaz perdede yerini aldı.

Böylece 007 James Bond efsanesi serisinin son filmi olan ve Spectre olarak isimlendirilen film, seyircilerini ağırlamaya başlamış oldu.

Spectre film değerlendirmesine geçmeden önce, teknik ve oyuncu kadrosu hakkında bilgi vermek gerekirse; yönetmen koltuğunda Sam Mendes isminin yer aldığı görülüyor. Hatırlatmak adına Sam Mendes, önceki James Bond filmi Skyfall’un da, yönetmenliğini üstlenmişti.

Öte yandan Daniel Craig, Christoph Waltz ve Lea Seydoux isimleri, Spectre filminde öne çıkan isimlerden oluyor.

15-11/07/news_5-james-bond-spectre-film-degerlendirmesi-2015-dijital-perde-sdn.png

007 James Bond film klasiğini aratmayacak şekilde Spectre filmi de, alışılmış izleyiş sürecini devam etmekten geri durmamış. Ancak belirtmek gerekiyor ki 2 saat 30 dakikayı aşan film süresi, yer yer seyirciyi gereksiz uzatılan sahnelerle baş başa bırakabiliyor.

15-11/07/news_3-james-bond-spectre-film-degerlendirmesi-2015-dijital-perde-sdn.png

Her ne kadar Spectre filmi yoğun olarak aksiyon sahneleri ile izleyicilerini içine çekse de, belirtildiği gibi kimi uzatılmış sahneler ve uzatılan sahnelerin durgunluğu, seyirciler üzerinde negatif etki bırakabiliyor. Buna karşın film süresince yaşanan aksiyon dolu anlara, mizahi detayların eşlik ediyor olması, seyir keyfini de arttıran detaylardan oluyor.

15-11/07/news_1-james-bond-spectre-film-degerlendirmesi-2015-dijital-perde-sdn.png

James Bond karakterini canlandıran Daniel Craig’in başarılı oyunculuğu, daha filmin ilk anında yaşanan aksiyon sahneleriyle beraber öne çıkıyor. Önceki filmlere göndermelerinde yapıldığı Spectre filmi, kimi zaman da seyircilerine şaşırtıcı detaylarda bulunuyor.

15-11/07/news_2-james-bond-spectre-film-degerlendirmesi-2015-dijital-perde-sdn.png

Ayrıca bir paragraf açmak gerekirse Spectre filmi, işlediği ana konusu ile, Dünya düzeni ve geleceği ile ilgili üstü kapalı da olsa göndermelerde bulunuyor. Bu göndermelere, günümüzde kullanılan aktif teknolojilerin de yer verildiğini vurgulamak gerek…

Spectre filminin son sahnelerinde ise, gelecek yeni bir James Bond filmi ile ilgili soru işaretleri bırakıldığını da aktarmakta fayda var. Zira önceki filmlere nazaran Spectre, geleceğe gülümsemeyen bir son yapmayı tercih etmişe benziyor.

15-11/07/news_4-james-bond-spectre-film-degerlendirmesi-2015-dijital-perde-sdn.png

Son olarak belirtmek gerekirse Spectre, 007 James Bond filmlerini izlemiş ve aradığını bulmuş aksiyon film severler için, beklentileri sınırında da olsa karşılayacak bir izleyiş süreci vaat ediyor.

Genel olarak ise aksiyon ve gerilim temalı filmleri tercih eden izleyiciler için, tatmin edici 2 buçuk saat geçirebileceklerini de söylemek mümkün…

Shiftdelete

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...