34. Uluslararası Tüyap Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

Share

34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bu sene “Hayata gülümseyerek bakmak” temasıyla 7 Kasım 2015 tarihinde kitapseverlere kapıları açtı. 15 Kasım akşamına kadar 10.00-20.00 saatleri arasında kitaplarla buluşabilirsiniz.

Öncelikle Tüyap’a metrobüsle gitmelisiniz. Özel araçla gitmeye karar verdiyseniz Avcılar – Beylikdüzü arasında bir saatten fazla kaybetmeyi göze aldınız demektir. Bunun bir de otopark derdi var ki fuarda yorulacağınız kesin olduğundan, öncesinde bu dert hiç çekilmez. Metrobüs’ le çok rahatlıkla oraya ulaşıp içeri girebilirsiniz. “Yüklü alışveriş yapacağım araba gerekli” diyenlere de bir öneri sunalım: Bavullar. İçerde bavulu ile dolaşan çok insan vardı ve mantıklı bir hareket bu. Her alışverişinizin poşetlendigini düşünürsek eve dönüşünüz zor olabilir.

Eğer öğrenci veya öğretmenseniz ilgili kimliğinizi veya akbilinizi göstererek 5tl olan giriş ücretini ödemeden turnikelerden geçebilirsiniz. Yine emekliler de ücretsiz giriş yapabiliyor fuara.

Girişte hemen bir kılavuz almayı unutmayın. Çünkü  yayınevlerinin  numarası ve salonlarını kolayca bulabilmek için buna çok ihtiyacınız olacak.

Hafta sonu olması sebebiyle içerde dolaşmak ayrı bir maharet istiyor. Kitaplara ve yazarlara ulaşmak için biraz aktif olmalı ve gayret göstermelisiniz. Büyük yayınevlerinden kitap alabilmek hatta ödeme yapabilmek için beklemek zorundasınız. Ayrıca zemindeki tümseklere dikkat edin o hengamede ayağınız takılabilir. Eğer imkanınız varsa siz hafta içi gidin sakin sakin gezin.

İçeri girdiğinizde şaşkınlık verici kalabalığın kitap almak için bu kadar gayret göstermesi ülkemizdeki okuma oranını düşününce aklın durması için yeterli bir sebep.  Umut ediyoruz ki her alınan kitap okunsun. Ya da şöyle düşünmek doğru olur: Ülkemizde okuyan kesim sadece bu kadar.

İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yılki Onur Konuğu Romanya, fuarın ilk 4 günü (7-10 Kasım) açık olacak Uluslararası Salon’da yer alıyor. Etkinlik kapsamında şiir dinletileri, paneller, müzik dinletisi yapılacak.

Birçok eseri New York Times çok satanlar listesinde yer alan Sarah Jio,  Amerikalı yazar Josh Malerman, son dönemde sosyal medyanın da gündeminde olan Uruguay eski devlet başkanı José Mujica, Alman çocuk edebiyatının önemli isimlerinden Kirsten Reinhardt Türkiye’de de uzun süre çok satanlar listesinde kalan Limon Ağacı kitabının yazarı Sandy Tolan, İspanyol edebiyatının en heyecan verici yazarlarından Manuel Vilas, güçlü kalemlerimizden Murahtan Mungan, fuarda kitapseverlerle buluşacak. Ayrıntılı yazar listesine ve imza günlerine şu linklerden ulaşabillirsiniz:

http://www.istanbulkitapfuari.com/index.php?main=imza

http://www.istanbulkitapfuari.com/index.php?main=yazarlar

Türkiye’de aylık 2 milyon okura ulaşan ve 7 milyon Türkçe hikayenin bulunduğu Kanadalı dijital kitap yazım ve okuma platformu Wattpad ilk kez TÜYAP’a katılarak Türkiye’deki okurlarıyla buluşuyor.

Fuarın ilgi çekici yanlarından biri de Aziz Nesin programı. Program kapsamında Aziz Nesin’in edebi kişiliği, yaşamı ve eserleri üzerine söyleşiler, paneller gerçekleştirilecek. “Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin 1915-2015” sergisi de fuar boyunca 8. holde ziyaretçileri ağırlıyor.

Son olarak şunu belirtmek istiyorum. Kitap fiyatları oldukça uygun. Giren herkesin mutlaka birkaç eser alıp çıkabileceği bu güzel buluşmayı mutlaka gerçekleştirin.

Gökhan Eroğlu

Muğla Üniversitesi Edebiyat bölümü mezunu. Öğretmen ve idareci. Halen açiktan Medya ve İletisim okumaktadir. Metrobüsü bir şeyler okuyabilmek için kullanan tek insan. Müzik üzerine konuşmayı sever. Ayrıca motorsporlari ve özellikle Formula 1'i yıllardır yakından takip eder. 2005'te ilk Türkiye GP'de görev almıştır. Üniversite yıllarında kendisine sunuculuk ve radyoculuk yaptırmış bir ses tonuna sahiptir.

You may also like...