Acıların Üzerini Çiçeklerle Örtüyor

Share

Şiddet gören kadınlar hem psikolojik hem de fiziksel olarak fazlasıyla yara alıyor. Her gün bir yerlerde hemcinslerimiz bir şekilde şiddete uğruyor. Bunları görmezlikten gelsek de şiddet çok yakınımızda. Şiddet gören kadınlardan birinin dükkanına gitmesiyle başlayan bu hikayede dövme sanatçısının rolü çok büyük…

Brezilyalı dövme sanatçısı Flavia Carvalho’nun hikayesi de işte burada başlıyor. İki yıl önce, dükkanına gelen şiddete uğramış bir kadının yara izine müdahalesiyle hikaye anlam kazandı. İki yıl boyunca kurşun ve bıçak izlerine sahip olan kadınların vücutlarındaki yara izlerini hiçbir ücret almadan kapatıyor. Üstelik en güzel dövme modellerini hasar görmüş bedenlere incelikle işliyor.

Tüm o kötü anılar, kadınların hayatlarını altüst etmiş olsa bile, Carvalho’nun yaralı vücutlara özenle yaptığı dövmeler, kadınların yaşadıklarının üzerini örtmeye çalışıyor adeta. Dövme sanatçısı, bu projeye “Çiçeklerin Teni” ismini vermiş. Ayrıca meme kanseri olan kadınlar için de dövme yapan Carvalho, kadınlara yardımcı olmaktan çok mutlu.

Flavia Carvalho’nun dövme stüdyosu Brezilya’da Curitiba’da bulunuyor. Sanatçı bu projenin bu kadar ilgi görmesinden yana çok şaşkın olduğunu belirtiyor:”Proje gerçekten çok yeni ve medyanın bu kadar ilgisini çekeceğini düşünmüyordum. Her şey çok spontane gelişti, kadınlardan hizmet bedeli almıyorum.”

İki yıl boyunca birçok hikayeye tanıklık eden Carvalho’nun rengarenk boyadığı acılı bedenler, hem estetik açıdan kadınları mutlu ederken hem de onlara umut veriyor. Kendilerini ‘yeniden’ sevmeleri ve özgüvenlerini geri kazanmaları için… Oldukça çarpıcı ve insanın içini burkan bu karelerin aslında söylediği şey aynı:

KADINA ŞİDDETE SON!

Kaynak: Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...