Reddit Türkiye’de Engellendi!

Share

Türkiye, İnternet’in en büyük sosyal medya haber topluluğu Reddit için erişim engeli kararı çıkardı.

Türkiye'den, Reddit'e Erişim Engeli!

İnternet’in en büyük sosyal medya haber platformları arasında yer alan Reddit, bugün ilginç bir erişim engeli ile karşılaştı. Twitter, YouTube ve Facebook gibi sosyal medya platformlarına erişim engeli uygulayan Türkiye, şimdi de Reddit için erişim engeli kararı aldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 5651 sayılı Kanun uyarında yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda Reddit.com’a erişim engeli getirdi.

Reddit erişim engelinin 150’yi aşkın kişinin hayatını kaybettiği kanlı Paris terör saldırısının olabileceği söyleniyor. Reddit sitesinde yer alan Paris saldırısına yönelik propaganda içeren paylaşımların, 5651 sayılı Kanun’un uygulanmasına neden olma ihtimali çok yüksek. Diğer bir yaklaşıma göre Reddit sitesi üzerinde yapılan +18 içerikli paylaşımlardan dolayı erişim engeli uygulandı.

15-11/14/reddit-turkiye-1447528534.jpg

Anayasa’da yer alan 5651 nolu kanuna göre; intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu maddelerine özendirme, sağlık için tehlikeli madde temini, müstehcenlik, fuhuş, kumara yönlendirme ve Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret gibi konularda erişim engeli uygulanabiliyor.

Shiftdelete

Emre Kırtaş

Serinletici'ye teknik destek sağlayan ve öncelikli olarak teknoloji editörlüğü yapan Emre Kırtaş, Formula 1 başta olmak üzere Serinletici içeriğine daha birçok alanda da katkıda bulunuyor. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitiren Emre aynı zamanda canlı anlatımlarının da en önemli isimlerinden.

You may also like...