Serinletici Sinema Kulübü: Groundhog Day

Share

Sinema kulübümüzün ilk filmi ‘Groundhog Day’ yani ‘Bugün Aslında Dündü’. Bir yere sıkışıp kalsaydınız ve her gün aynı gün olsaydı, ne yapardınız? Sevinir miydiniz yoksa delirdiğinizi mi düşünürdünüz? Gelin bu sorunun cevabını Phil Connors’dan öğrenelim. Eğlenceli, komik, romantik, dramatik ve tabii ki fantastik… Bu filme bayılacaksınız!

Meşhur 2 Şubat Günü

Kahramanımız Phil Connors, bir tv kanalında hava durumu sunucusudur. Ama sorsanız küçük dağları kendi yaratmıştır. Bencil ve huysuz davranışlarıyla sevilmeyen kişi haline gelmiştir. Bir ortama girdiğinde herkesi kaçıracak ukalalığa sahiptir. Son 4 yıldır olduğu gibi bu yıl da ekibiyle birlikte, 2 Şubat’ta Pensilvanya’nın Punxsutawney kasabasına, geleneksel Groundhog Day şenliklerine, gönderilir.

Phil bu kasabadan, insanlarından ve şenlikten nefret etmesine rağmen zoraki olarak kasabaya gelir ve görevini yerine getirir. Sıra kasabadan ayrılmaya geldiğinde Phil ve ekibine kar fırtınası engel olur.

Evlerine dönemeyen Phil, Rita ve Larry otellerine dönerler; güzel bir uykunun ardından yeni bir güne merhaba derler. Aslında pek de yeni olmayan bir güne demek daha doğru olabilir. Çünkü Phil bir zaman döngüsünün içine sıkışıp kalmıştır. Onu neyin ya da kimin kurtaracağını bilmeden her sabah 6.00’da uyanır ve aynı günü yaşamaya başlar. Her gün nefret ettiği bu kasabada nefret ettiği ‘bir gün’ü yaşamak zorundadır.

Her sabah radyoda duyduğu Sonny ve Cher’in eşsiz parçası ‘I Got You Babe’ ile uyanır ve aynı günü farklı şekillerde yaşamaya başlar.

“İnsanlar zamanla değil de zaman durduğunda değişirmiş.”

Phil zamana karşı acımasızca savaşsa da sonunda her şeyi olduğu gibi kabul etmeye karar verir. Phil yarına ulaşmayı her şeyden çok istese de bir noktada “Ya yarın yoksa?” sorusuyla karşı karşıya kalacaktır.

Bir pazartesi gününün içine sıkışıp kaldığınızı düşünüyorsanız Phil Connors’ın adımlarını takip etmeye ne dersiniz?

Serinletici Sinema Kulübü olarak bizden size bir tavsiye: Her zaman yarın vardır…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...