Türkiye, Suriye Sınırında Rus Savaş Uçağı Düşürdü!

Share

Türkiye, Suriye sınırında Rusya Ordusu’na ait bir savaş uçağı düşürdü. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle angajman kuralları çerçevesinde Rusya Ordusu’na ait Su-24 tipi bir Rus savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı ise, hava sahası ihlali yapılmadığını savundu. Açıklamada, Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un bügün Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyaretin iptal olmadığı bilgisi verildi.

Genelkurmay Başkanlığı da, Suriye sınırında düşürülen savaş uçağı ile ilgili açıklama yaptı. TSK’dan yapılan açıklamada, Saat 09:20 civarında Hatay Yayladağı bölgesinde Türk Hava Sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak beş dakika içerisinde 10 kez ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Sahasını ihlal etmiştir. Söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde 24 Kasım 2015 saat 09.24’te bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur” dendi.

Reuters’a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, “sınıra iki uçağın geldiğini ve birinin hava sahası yapması üzerine düşürüldüğünü” söyledi.

Uçağın Hatay’ın Yayla Dağı ilçesi yakınındaki Yamadi Köyü üzerine kurulu çadırların üzerine düştüğü öğrenildi. Uçakta bulunan pilotların paraşütle kurtulduğu, iki pilottan birinin Türkmenlerin elinde olduğu belirtildi.

T24

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...