Kış Yorgunluğunu Önlemenin 5 Yolu

Share

Biz haftalar önce kış saati uygulamasına geçerken, vücutlarımız buna ayak uydurmakta zorlanıyor. Bir başka adıyla ‘sabah insanı’ olmak, günlük hayatın sorunsallarından. Araştırmalarına göre, vücut güneşin doğuşuyla birlikte uyanmak istiyor. Bu yüzdendir ki, aslında kış mevsiminde hepimiz sabah insanıyız. Peki günlük hayatımızı olumsuz yönde etkileyen kış yorgunluğunu önlemenin yolu neyden geçiyor? Verimli bir uykunun en temel 5 yolunu listeledik.

1. D Vitamini Takviyesi Alın

Kış yağmurları, mevsimin karanlığı derken bedenlerimiz ihtiyacı olan yeterli güneş ışığını alamıyor. Bu eksikliği D vitaminiyle giderin.

2. Uyumadan 1 Saat Önce Elektronik Detoksu Yapın

Dostumuz sandığımız elektroniklerin yaydığı radyasyon da uykuyu bir o kadar etkiliyor. REM evresindeki rahatsızlıkları önlemek için uyumadan en az 1 saat önce telefonlarınıza iyi geceler dileyin.

3. Verimli Bir Uyku İçin Sıcak Bir Duş Alın

Sabah alınan sıcak bir duş vücut ısısını dengeler. Başka bir seçenek olan ılık süt ya da bitki çayı, vücudun uygun ısısına ulaşmasına yardımcı olurken bir yandan da bedeninizi rahatlatıyor.

4. Odanızın Uygun Koşullarda Olduğundan Emin Olun

Odanın ısısından, yeterli temiz hava içermesine kadar, birçok etken uykunuzu etkiler. Bu yüzden uyumadan odanızın sizin için en uygun koşullarda olduğundan emin olun.

5. Kendi Uyku Düzeninizi Yaratın ve Bu Rutini Bırakmayın

Herkesin uyku ihtiyacı farklıdır ve verimli olduğu sürece 6 saat de 9 saat de yeterli. Unutmayın ki önemli olan uykunun niceliği değil niteliği.

Kaynak: Vogue

 

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...