Shazam Artık 5 Kat Daha Hızlı

Share

Tek bir tuşa basarak etrafınızda çalan şarkının adını bulmak bundan birkaç sene önce sadece bir hayaldi. Mobil cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte Shazam, bu özelliği bizlere kazandırdı. Kendi alanında lider olan firma, artık daha hızlı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Shazam güncellendi.

2002 yılında kurulan Shazam, çok farklı bir amaçla yola çıktı. Popüler yazılım şirketlerinin aksine, ses dalgalarından şarkıları tanıyabilen uygulama güncellendi. Android ve iOS platformlarının en popüler uygulamalarından biri olan Shazam, yaklaşık 5 saniye içerisinde etrafınızda çalan şarkının adını size gösterebiliyordu. Artık bu durum değişti.

Shazam, güncellenmiş versiyonunda artık şarkıları 1 saniye içerisinde bulma iddiasını taşıyor. İşin arka planında ciddi bir emek olduğu kesin. Kendi algoritması ile mümkün olan bu yenilik, kullanıcıların müzik zevkini pratikleştirme konusunda önemli bir adım. Uygulama aynı zamanda arama sonuçlarını da zenginleştirdi.

Shazam üzerinden artık şarkı sözleri ve sanatçı adı girerek de arama yapmak mümkün olacak. Uygulama zaten popüler müzik servisleriyle (iTunes ve Spotify) entegre çalışıyordu. Daha hızlı arama ve daha hızlı tanımlama seçenekleriyle Shazam, liderlik koltuğunu çok daha fazla sağlamlaştırmış görünüyor.

CNN

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...