Microsoft Surface Phone Geliyor

Share

Microsoft yeni akıllı telefon serisi için kolları sıvamış durumda. Uzunca bir süredir söylenti şeklinde gündeme gelen Surface Phone için artık geri sayım başladı diyebiliriz. Windows RT ve Windows Phone 8 ile birlikte gördüğümüz Surface serisi tabletlere artık telefon da eklenecek.

İddiaya göre telefon, 2016’nın ikinci yarısında duyurulacak. Surface tabletlerin tasarımcısı olan Panos Panay’ın imzasını Surface Phone akıllı telefonlarda da göreceğiz. Ancak tek fark tasarım yönünde olmayacak. İddia oldukça kapsamlı. Yayınlanan habere göre Surface Phone, Windows 10 Mobil işletim sistemini, Intel yongasıyla çalıştıracak. Yani Surface Phone, Intel’in mobil işlemcileriyle özdeşleşecek. Bazı iddialara göre ise Surface Phone, iş dünyasına ve üretkenliğe odaklanan bir cihaz olacak. Yani eğlence ve performans gibi ihtiyaçları olan kullanıcılar Lumia serisine yönlendirilecek.

Surface Phone ve yeni Surface tabletler, Microsoft’un mobil ayağını oluşturacak. Lumia serisinin sonlanıp sonlanmayacağı henüz bilinmiyor. Eğer sonlanırsa, Nokia’dan kalan tek izin de ortadan kalkacağını söyleyebiliriz. Pazarlama açısından Microsoft bunun faydasını görebilir.

CNN

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...