Dünya Bir Yana, Alışkanlıklarımız Bir Yana!

Share

A-lış-kan-lık! Yalnızca bir kelime gibi görünebilir ama çok daha fazlası olduğuna emin olabilirsiniz. Şu anda bazılarınızın ‘kesinlikle’ dediğini duyar gibiyiz. Korkmayın yalnız değilsiniz. Biz de sizin kadar alışkanlıklarımıza düşkünüz. Hele ki söz konusu ‘kahve’ ise… Kimse kusura bakmasın ama; dünya bir yana kahve bir yana!

Alışkanlıklarımızın değiştirilmeye çalışılmasından veya zorla elimizden alınmasından son derece hoşnutsuzuz. Bugün yüzümüzde nemrut bir ifadeyle 5 yıldır içtiğimiz kahvenin üretimden kaldırılmasının yasını tutuyoruz.

Anılarımızda her zaman için sıcacık olarak hatırlayacağımız vazgeçilmez kahve, bundan böyle ‘-di’li geçmiş zamana hapsoluyor.

Elimizde kalan son 2 kahve paketini yıl dönümleri, doğum günleri gibi özel günler için kenara kaldırıyoruz. Gözümüzden de bir damla yaş dökülse tam bir ‘zengin kız-fakir oğlan’ hikayesine dönüşecek her şey. Ama güçlü durmaya çalışıyoruz. Gözyaşlarımızı son kahve paketiyle dökülmek üzere dolabın en üst rafına saklıyoruz.

Aklımızda sorular ve bolca kınama:

“Kahvemize ne yaptınız ve şu an nerede? Polise haber vermezsek, bir kupanın içinde bizim olabilir mi? Lütfen…”

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...