2015’te Twitter’da Neler Oldu?

Share

Mikro blog sitesi Twitter 2015 yılının trendlerini açıkladı.

2015’te Fransız dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan kanlı baskının ardından sosyal medyada çokça paylaşılan ‘#JeSuisParis’ Twitter’da en çok konuşulan konu oldu.

Paris’te düzenlenen saldırıların ardından popüler olan ‘#PrayForParis’i geride bırakan ‘#JeSuisParis’i Fergusaon’da polis kurşunu ile öldürülen siyahi gencin ardından sosyal medyada başlatılan ‘Black Lives Matter’ hareketi izledi.

ABD’de eşcinsel evliliklere onay çıkmasını kutlayan #MarriageEquality hashtag’i en çok paylaşılan 3’üncü konu oldu.

Ülke dışında yaşayan İrlandalıların eşcinsel evliliğe onay verilip verilmemesinin karara başlanacağı referandum için ülkelerine geri dönmesi için başlatılan #hometovote 2015’in en çok paylaşılan 4’üncü hashtag’i oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi ABD Anayasası’nın eşcinsellere evlenme hakkı tanıdığına hükmetmesi Twitter’da en çok konuşulan 5’inci konu oldu.

Suriye’deki çatışmalardan kaçarak Avrupa’ya gelen mülteciler en çok konuşulan 6’ncı konu oldu.

ABD’de bilim ve teknoloji meraklısı 14 yaşındaki Ahmed Muhammed’in yaptığı saatin bomba zannedilip gözaltına alınması kullanıcıların en çok tweet attığı 7’nci konu oldu.

Kadınlar Dünya Kupası, Bruce Jenner’ın cinsiyet değiştirerek Caitlyn Jenner adını alması ve NASA’nın Plüton’da yayınladığı karelerin yansımaları da ilk 10’da yer buldu.

NTV

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...