Malezya’da ‘Unutulan’ Jumbo Jet’ler İçin İlan Verildi

Share

Malezya’nın başkentindeki Kuala Lumpur Uluslararası Havaalanı (KLIA) yetkilileri, 1 yılı aşkın süredir alanda bekleyen ve kime ait olduğu da bilinmeyen 3 uçağın sahibinin ortaya çıkması için yerel gazetelere ilan verdi.

Boeing

Kuala Lumpur Uluslararası Havaalanı’nın (KLIA) The Star ve Sin Chew Daily gazetelerine verilen ilanda, alana ‘terk edilen’ Boeing 747-200F model 2 yolcu ve 1 kargo uçağının sahiplerinin ‘gelip uçaklarını alması’ istendi. Söz konusu ‘kayıp ilanlarındaki’ ifadelerin tamamı ise şöyle: “Bu ilan tarihinden itibaren 14 gün içinde uçaklarınızı havaalanından almazsanız, uçakların satılması veya Sivil Havacılık Kuralları 1996 uyarınca elde çıkarılıp gelen parayla masraf ve borçların ödenmesi haklı saklı tutulmaktadır.”

Öte yandan AFP ajansına konuşan Malezya Havaalanları Genel Müdürü Zainol Mohd İsa durumun bir hayli kafa karıştırıcı olduğunu söyledi. “Sahiplerinin neden cevap vermediğini anlamıyorum” diyen İsa, “Pek çok nedeni olabilir. Bazen uçuşlara devam edecek parayı bulamıyorlar. Bu yüzden olabilir” dedi.

Diğer taraftan uçakların sahibinin ortaya çıkması halinde, söz konusu kişi veya kurumdan park ücreti ve diğer masraflar da talep edilecek.

Havacılık tarihinin en büyük gizemlerinden biri halini alan MH370 sefer sayılı uçak da 8 Mart 2014’te KLIA’dan 239 yolcu ve mürettebatıyla kalkmış, ancak kaybolmuştu. Fransız Savcılığı, Hint Okyanusu’ndaki Reunion Adası’nda karaya vuran bir uçak parçasının, uçağın kanadı olduğunu açıklamıştı.

Airport Haber, Mashable

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...