Soğuk Havalar İçin 3 Adımda Cilt Bakımı

Share

Cildimizi korumak için gösterdiğimiz özeni sadece yazın değil kış aylarında da devam ettirmemiz gerekiyor. Soğukla birlikte kuruyan ve çatlamayı engelleyen cilt bakımında; tükettiğiniz ürün ve besinlerin içerikleri oldukça büyük bir önem taşıyor. İşte soğuk havalar için 3 adımda cilt bakımı:

Yüz ve Vücut Bakımı

Yüzünüzün ve vücudunuzun kurumasına engel olmak için kremli veya yağlı sabun ve jeller kullanmalısınız. Glikolik asit, retinoik asit veya salisilik asit içeren jel, krem veya maskelerin kullanım miktarını cilt tipinize göre ayarlayarak ölü deri tabakasının yenilenmesini sağlamalısınız. Gliserin, vazelin, lanolin içeren el kremlerini soğuk havalarda daha sık uygulamalısınız.

Saç Bakımı

Saçları soğuk hava ve çevre kirliliğinden korumak için yumuşak şampuanlar ve saç kremleri kullanmanın yanında, biotin, çinko, demir de almanız gerekebilir.

Beslenme

Bünyenizi zorlayacak diyetlerden uzak durmanız, yağ ve karbonhidrat kısıtlamasının dozunu iyi ayarlamanız çok önemli. Vücudunuzun A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra çinko, bakır, demir ve selenyum ihtiyacına da dikkat etmelisiniz.

Kaynak: Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...