Aziz Sancar Yeni Buluşunu Açıklayacak

Share

Nobel Kimya Ödülü’ne layık görülen bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın yeğeni Metin Sancar, amcasının yakın zamanda yeni buluşunu açıklayacağını söyledi.

İsveç’in başkenti Stockholm’de konuşan Metin Sancar, Aziz Sancar’ın Nobel ödülünü aldığını ilk duyduğunda buna fazla önem atfetmediğini belirterek “Kendisi bu tür şeylere fazla önem veren birisi değil. Günlük hayatını hiç ödün vermeden yaşamak istiyor. Hatta şu anda çok kritik bir buluşu daha yayınlamak üzere. Aklı hep orada olduğu için de ‘bir an önce şu şatafat bitse de laboratuvarımdaki çalışma alanına dönsem’ diye düşünüyor” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı’nın daveti üzerine amcasının gelecek hafta Türkiye’de olacağını belirten Metin Sancar, “Amcamın planında Türkiye’ye gitmek yoktu. Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine, amcam davete icabet etme kararı alarak pazartesi Türkiye’ye gidiyor. Salı günü de Ankara’da Cumhurbaşkanımız ile görüşeceğini düşünüyorum” dedi. Prof. Dr. Aziz Sancar, hücrelerin hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde, 2015 Nobel Kimya Ödülü’ne layık görülmüştü.

AA, Hürriyet

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...