Bu Hastanelerde Yılbaşı Bir Başka!

Share

Hastaneler adeta korkulu rüyamız. Her zaman sıkıcı ve soğuk görünürler. Hele bir de yılın bu zamanı hastaysak yanmışız demektir. Daha da kötüsü yılbaşını hastanede karşılayacaksak üzerimize derin bir hüzün çöker. Gözümüz ne renkli ışıkları ne de süslenmiş çam ağaçlarını görür…

Sanıyoruz bu derin duygular tüm dünyaya yayılmış olacak ki Amerika’daki 10 hastane yaklaşan yılbaşıyla birlikte hastalara hem sağlık hem de mutluluk dağıtmak istemiş. Nitekim çok da başarılı olmuş. Bu güzel yeni yıl konseptini gören hastaların yüzünde oluşacak gülümseme insana ‘Evet yeni yıl ruhu budur’ dedirtecek cinsten.

İlaç kutularından renkli ışıklar, noel baba çizmesi şeklinde battaniyeler, eldivenlerden oluşan sempatik çam ağaçları ve daha neler neler…

Umarız ki bizim ülkemizde de ‘yeni yıl Hristiyanlar’ın bayramıdır’ tartışmaları bir yana bırakılır ve böylesine güzel projelere imza atılır.

İşte karşınızda hastanelerden mükemmel ve yaratıcı yeni yıl konseptleri:

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...