Facebook, Twitter ve Google Nefret Söylemini Engelleyecek

Share

Almanya sosyal medya platformlarındaki nefret söylemlerine savaş açtı. Facebook ve Twitter ve teknoloji devi Google, Almanya hükümetiyle internetteki nefret söyleminin önüne geçilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

Buna göre her üç şirket de, platformlarında paylaşılan ve nefret söylemi içeren paylaşımları 24 saat içerisinde kaldıracak.

Varılan anlaşmayla birlikte ülke yasalarının internette de geçerliliği olacağını söyleyen Almanya Adalet Bajanı Heiko Maas, “Sosyal medyanın aşırı sağcıların parti alanına dönüşmesine izin veremeyiz” dedi.

Anlaşma öncesinde Almanya’da ırkçı söylemlerin sosyal medyada hızlı bir artışa geçtiği tespiti yapılmış ve bu eğilim Başbakan Angela Merkel hükümetinin daha çok sayıda Suriyeli mülteciyi ülkeye kabul etme kararıyla bağlantılı olarak yorumlanmıştı.

CNN

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...