Star Wars Hakkında Her Şey

Share

Star Wars üçlemesinde yer alan tüm karakterleri ve filmlerin konusunu Star Wars 7: Güç Uyanıyor (The Force Awakens) filminden önce sizler için bir araya getirdik.

Uzun zaman önce, uzak bir galakside… İki bölümlük yazı dizimizde bu efsaneyi birlikte analım ve yeni serinin ilk filmini izlemeden önce hafızalarınızı da tazeleyelim istedik. Bu bölümde serinin ilk üç filmi ve başlıca karakterleri inceleyeceğiz. Eğer ki seriyi hiç izlememiş biriyseniz, yazımızın bundan sonraki bölümünün oldukça yüksek seviyede spoiler içerdiğini belirtmek isteriz. Keyifli okumalar!

Jedi Şövalyeleri

15-12/15/jedi.jpg

Kökenleri binlerce yıl eskiye dayanan, galaksinin barışına kendilerini adamış savaşçılardır. Çocukluk dönemlerinde keşfedilip, eğitim alırlar. Hayatlarında hiç bir zaman öfke, nefret duygusuna yer yoktur. Güce hükmetme kabiliyetleri vardır. Ayrıca bazı canlıların zihnini yönetme yetileri de oldukça gelişmiştir. Işın kılıcı, en önemli silahlarıdır.

Sith Lordları

15-12/15/sith.jpg

Gücün karanlık tarafına bağlanan savaşçılardır. Usta ve çırak ilişkisiyle ilerlerler. Sith lordları tarafından, Sith olmaya uygun seviyede güç ve nefrete sahip çocuklar eğitilir. İçlerindeki öfke yüzünden güçleri çok yüksek seviyelere çıkabilmektedir. Işın kılıçları da Jedi’lar gibi en bilinen silahlarıdır. Çoğunlukla siyah kostümler giyerler, kırmızı renk kılıç kullanırlar.

Başlıca Star Wars Karakterleri

Anakin Skywalker / Darth Vader

Ufak bir çocukken güce denge getirecek seçilmiş kişi olarak Jedi’lar tarafından eğitilmiş fakat içindeki bitmek tükenmek bitmeyen öfke ve nefret duyguları yüzünden karanlık tarafa geçmiştir. Oldukça kötü şeyler yapmasına rağmen, son anlarında yine kalbimizi kazanmıştır. Sinema tarihinin en ünlü ikonik karakterlerindendir.

Yoda

15-12/15/yoda.jpg

Tam ismi Yoda D’Kana olan, Jedi’ların hayattaki en büyük, en güçlü ustasıdır. Öğrencileri de kendi gibi en önemli mertebelere ulaşmış Jedi ustalarıdır. Oldukça yaşlı olmasına rağmen, dövüş stili ve yetenekleri, bizi bizden almıştır.

Obi-Wan Kenobi

15-12/15/obi.jpg

Jedi tarihinin efendi Yoda’dan sonra yaşamış en güçlü üyesidir. Eğitimini Qui-Gon Jinn ve Yoda’dan almıştır. Bilgeliği, efendiliğiyle gönlümüzde yeri hep bir ayrıdır.

Luke Skywalker

15-12/15/luke.jpg

Anakin Skywalker, nam-ı diğer Darth Vader ve Kraliçe Amidala’nın ikiz çocuklarındandır. Taşıdığı Jedi genleri sayesinde, Galaktik İmparatorluğa karşı savaşan asilerin umudu olmuştur. Eğitimini Obi-Wan Kenobi ve Yoda’dan almıştır.

Han Solo ve Chewbacca

15-12/15/han.jpg

Han; aksi, geveze ve bir o kadar da eğlenceli bir pilottur. Obi-Wan ve Luke’un macerasına, gemisi Millenium Falcon ve yardımcı pilotu Chewbacca ile katılmıştır. Oldukça farklı bir mahlukat olan Chew’in dilinden bir tek o anlar. Ayrıca Jedi olmamasına rağmen ışın kılıcı kullanan (oldukça kısa da olsa) nadir  karakterlerdendir. Star Wars evreninin en sevilenlerindendir.

Senatör Palpatine / Darth Sidious

15-12/15/palpatine.jpg

Amidala’nın da doğduğu galaksinin en barışçıl gezegenlerinden biri olanNaboo’da doğmuştur. Daha küçük yaşlarında gücünün farkına varan Sith Lordu Darth Plagueis tarafından Sith olarak eğitilmiştir. Hocasının gücünün kendisine engel olacağını düşünüp, onu uykusunda öldürmüştür. Böylece yaşayan en büyük Sith Lordu mertebesine ulaşmıştır. Bu kimliğini gizleyip, türlü entrikalarla senatörlüğe kadar ilerlemiş ve sonralarında bütün galaksinin imparatoru olmuştur. Star Wars evrenindeki en kötü karakterdir (şimdilik).

Prenses Leia

15-12/15/leia.jpg

Luke Skywalker’ın ikiz kardeşidir. Annesi Amidala’nın doğum sırasında ölmesinin ardından evlatlık olarak verilmiştir. Yıllar sonra yolları kardeşiLuke ile kesişmiş ve asilerin prensesi olmuştur.

Kraliçe Amidala

15-12/15/amidala.jpg

Naboo gezegeninin daima barış yanlısı, sevgi dolu kraliçesi ve Anakin Skywalker’ın eşidir. Değişik kostümleriyle biraz dalga konusu olsa da, Star Wars evreninin en cefakar karakteridir, diyebiliriz.

Qui-Gon Jinn

15-12/15/qui.jpg

Eğitimini efendi Yoda’dan almış, Obi-Wan Kenobi’nin ustası karizmatik, ileri görüşlü, yetenekli bir Jedi şövalyesidir. Darth Maul ile yaptığı düelloda ölmüş ve bizleri oldukça üzmüştür.

Stormtroopers

15-12/15/storm.jpg

Galaktik İmparatorluğun askerleridir. Beyaz zırhları, harika kask tasarımıyla Star Wars eveninin en ikonik karakterlerindendir.

C3PO / R2D2

15-12/15/c3po.jpg

Serinin bütün filmlerinde yer alan iki kafadar robotu nasıl unutabiliriz ki… Başlarına gelen onca şeye rağmen, hep bizi güldürmeyi başarmışlardır.

Darth Maul

15-12/15/maul.jpg

Darth Sidious’un ilk çırağıdır. Vücudu tamamen dövmelerle kaplıdır, kırmızı derisi ve ufak boynuzları vardır. İki taraflı ışın kılıcı kullanır, konuşmayı pek sevmez ve oldukça acımasızdır. Ömrü sadece bir filmden ibaret olsa da, çok ilgi çeken bir karakterdir.

Boba Fett

15-12/15/boba.jpg

Star Wars evrenindeki en önemli olaylardan biri olan klon askerlerin atası Jango Fett’in, genleriyle oynanmamış saf kopyasıdır. Jango gibi kelleavcılığı mesleğini icra etmektedir. Bütün seri boyunca aslında çok fazla gözükmese de, ortaya çıktığı anlarda oldukça kötü şeyler yapmaktadır.

Shiftdelete

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...