Noel Baba Helikopter Çaldı

Share

Brezilya’da bir hırsız, akıl almaz bir soyguna imza attı. Yılbaşı öncesi kendisini bekleyen çocuklara sürpriz yapacağını söyleyen bir adam, giydiği Noel Baba kıyafetiyle kiraladığı helikopteri çaldı.

Söz konusu olay, geçtiğimiz günlerde ülkenin metropol şehri Sao Paulo’da yaşandı. Bir hava taksi şirketini arayarak rezervasyon yaptıran hırsız, çocukların olduğu bir partiye gideceğini söyleyerek helikopter kiraladı. Geceyarısı Noel Baba kıyafetiyle Campo de Marte havaalanına gelen adam, pilotla birlikte yirmi dakikalık uçuşun ardından 68 kilometre uzaklıktaki bir çiftliğe gitti. İniş anına kadar hiçbir şeyden şüphelenmeyen pilotu çiftlikte hazır bekleyen iki kişi bağlayarak banyoya kilitledi. Hırsızlar, daha sonra helikopteri kendileri kullanarak çiftlikten ayrıldı.

Beş saatlik uğraşın ardından elindeki iplerden kurtulan pilot çevredeki köylülerden yardım istedi. Köylüler, pilotu en yakın polis merkezine götürdü ve sıradışı olay medyaya yansıdı. Hırsızların helikoptere binmeden önce bidonlarla yakıt ikmali yaptıkları ve araçta bulunan uydu takip cihazını söktükleri anlaşıldı.

Noel Baba, çiftlikten ayrılırken gözlük ve sakalını geride bıraktı. Helikopterin hangi yöne uçtuğu tespit edilemezken polis, aracın Paraguay’a götürüldüğünden ve gerçekte uyuşturucu taşıma işinde kullanıldığından şüpheleniyor. Robinson 44 model helikopter halen bulunamazken olayla ilgili henüz kimse gözaltına alınmadı.

Caio Fernando Pinto isimli pilot, polise verdiği ifadede soyguncuların silahlı olduğunu ve ısrarlı uğraşına rağmen Noel Baba kıyafeti giyen yaşlı hırsızın yolculuk boyunca tek kelime konuşmadığını söyledi. Havaalanındaki kamera kayıtlarını inceleyen güvenlik güçleri, soyguncunun gözlük ve sakalını çıkarmadığı için kimliğinin tespit edilemediğini bildirdi.

Kamera kayıtlarına göre hırsızın ödemeyi peşin yaptığı ve ilgi çekmemek için bekleme boyunca telefonla konuştuğu görülüyor. Havaalanına ise araziyi çevreleyen tel örgüleri aşarak kameraların görmediği bir noktadan giriş yaptığı tahmin ediliyor. Polisin yaptığı araştırmaya göre helikopterin götürüldüğü çiftliğin de hırsızlar tarafından önceden kiralandığı anlaşıldı. Şirket çalışanları ise hiç şüphelenmedikleri Noel Baba ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Cihan

You may also like...