Donald Trump’ın İngiltere’ye Girişi Yasaklanabilir

Share

Daily Telegraph gazetesi, ABD’de Müslümanların ülkeye girişinin yasaklanmasını isteyen Cumhuriyetçi Parti aday adaylarından Donald Trump’ın İngiltere’ye girişinin yasaklanabileceğini yazıyor.

Gazeteye göre, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklamada, Trump’ın Paris’te 130 kişinin öldüğü saldırılardan sonra yaptığı çağrının “kutuplaştırıcı, faydasız ve yanlış” olduğu belirtilerek, “İçişleri Bakanı, ülkedeki varlıklarının kamu yararı için uygun olmayacağına kanaat getirmesi durumunda AB vatandaşı olmayan kişilerin ülkeye girişine izin vermeyebilir” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

‘İngiltere’ye gelmek hak değil, ayrıcalıktır’

“İçişleri Bakanı, İngiltere’ye gelmenin bir hak değil bir ayrıcalık olduğunu, toplumumuza zarar vermeye çalışan ve temel değerlerimizi paylaşmayan kişilerin ülkeye girişini engellemek için yetkilerini kullanmaya devam edeceğini söylemiştir.”

Trump’ın ülkeye girişinin yasaklanması için hükümete gönderilen dilekçeye 560 bin kişi destek verdi. Bu sayının 100 bin’e ulaşmasından sonra hükümet konunun parlamentoda ele alınabileceğini teyit etmişti.

BBC

You may also like...