2016 Altın Palmiye Adayları Açıklandı

Share

69. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için Pedro Almodovar, Ken Loach ve Sean Penn’in filmlerinin de aralarında bulunduğu 17 film yarışacak.

69. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışacak filmler belli oldu.

Paris’te düzenlenen basın toplantısında Festival Genel Direktörü Thierry Fremax ve Festival Başkanı Pierre Lescure festival programını açıkladılar.

Adaylar arasında Pedro Almodovar, Ken Loach, Sean Penn, Xavier Dolan, Paul Verhoeven ve Dardenne Kardeşler gibi yönetmenlerin de filmlerinin bulunduğu 17 film ana kategoride Altın Palmiye için yarışacak.

Woody Allen’in “Cafe Society” filmiyle açılacak festivalde, Allen’ın filminin yanı sıra Steven Spielberg’in “The BFG” ve Jodie Foster’ın “Money Monster” filmleri de yarışma dışı filmler bölümünde gösterilecek yedi film arasında yer aldı.

Festival yöneticileri, Altın Palmiye için yarışacak 17 filmi 1869 film arasından seçti.

Fransa’nın Cannes şehrinde 11-22 Mayıs’ta yapılacak sinema festivalinde jüri başkanlığını “Mad Max” serisi filmlerin yönetmeni George Miller yapacak.

Altın Palmiye için yarışacak filmler ve yönetmenleri:

1- “Agassi”, Park Chan-Wook

2- “American Honey”, Andrea Arnold

3- “Aquarius”, Kleber Mendonca Filho

4- “Bacalaureat”, Cristian Mungiu

5- “Elle”, Paul Verhoeven

6- “I, Daniel Blake”, Ken Loach

7- “It’s Only the End of the World”, Xavier Dolan

8- “Julieta”, Pedro Almodovar

9- “The Last Face”, Sean Penn

10- “Loving”, Jeff Nichols

11- “Ma Rosa”, Brilliante Mendoza

12- “The Neon Demon”, Nicolas Winding Refn

13- “Personal Shopper”, Olivier Assayas

14- “Rester Vertical”, Alain Guiraudie

15- “Sierra-Nevada”, Cristi Puiu

16- “Toni Erdmann”, Maren Ade

17- “The Unknown Woman”, Jean-Pierre Dardenne & Luc Dardenne

AA

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...