Pegasus ve Onur Air’in Rusya Uçuşları Vize Yüzünden İptal

Share

Pegasus Havayolları ve Onur Air, Rusya’ya yapılan seferlerin geçici süreyle durdurduklarını açıkladı.

Pegasus’un açıklamasında Rus yetkililerin yolcu uçaklarındaki kabin personelinden vize talep ettiği, yapılan vize başvurularına ise yanıt alamadıkları belirtildi.

Şirketin internet sitesinde yer alan duyuruda, “Rusya Federasyonu’nun tüm dünyada kabul edilmiş Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) kurallarına aykırı olarak Türk taşıyıcılarına ait uçucu ekiplerden 01 Ocak 2016 itibariyle vize talep etmesi ancak Şirketimizce yapılan vize başvurularına da herhangi bir cevap alınamaması üzerine, Türkiye ile Rusya arasındaki seferlerimiz 13 Ocak 2016 Çarşamba gününe kadar iptal edilmiştir” deniyor.

Pegasus Hava Yolları, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Rusya’nın Moskova ile Krasnodar şehirlerine direkt seferler düzenliyordu.

Onur Air de Rusya’nın Nalçik kentine yaptığı seferleri, aynı gerekçelerle 14 Ocak’a kadar durduğunu belirtti.

Türk Hava Yolları ise Rusya seferlerinin devam ettiğini açıkladı.

BBC

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...