Kahvaltının Mutlulukla Bir İlgisi Olmalı!

Share

“Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem; ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı” demiş şair. Biz de hem mutlu hem de eğlenceli bir kahvaltının peşine düştük. Bakın ortaya neler çıktı?

Yeni yılın büyüsü hala bizi terk etmemişken ren geyikleri Kuzey Kutbu’ndan kahvaltı tabağımıza uçuverdi. Yanında gülümseyen domateslerle birlikte. Tabii kar taneleri eşliğinde… Her ne kadar karede gözükmese de yanında bir de sıcacık bir fincan kahve içildi. Ve mutluluk damarlarımıza usulca yayılıverdi.

Ki bu mutluluğu bilim adamları şöyle açıklıyor: İnsanlar üzerinde bir araştırma yapılıyor. Deneklere pizza, çikolata gibi yüksek kalorili ve balık, salata gibi düşük kalorili gıdaların resmi gösteriliyor. Test öncesi kahvaltı yapmış olan deneklerin beyninde hiçbir değişiklik gerçekleşmezken, en az 16 saattir yemek yemeyenlerin beynine hızlıca kan hücum ettiği fark ediliyor.

Araştırmanın yazarı Doktor Goldstone, “Güne nasıl başladığınız, gün içinde abur cubura karşı göstereceğiniz iradeyle bire bir örtüşüyor” diyor.

Eğer hem sağlıklı, hem mutlu hem de size gülümseyen kahvaltılar istiyorsanız, işe gitmeden yarım saat önce uyanın ve güne harika bir başlangıç yapın!

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...