Boeing 2016’ya Rekorla Girdi

Share

Küresel bazda yolcu sayısının artması, uçak üreticilerinin de 2015 yılında satış ve üretim rekoru kırmasını sağladı. ABD’li Boeing, 2015 yılında 762 uçak teslimatıyla rekor kırdı.

Sivil havacılığın tüm dünyada yaşadığı büyüme sayesinde uçak üreticileri de 2015 yılında satışlarını önemli ölçüde artırdı. ABD’li uçak üreticisi Boeing, 2015 yılında bir önceki yıla göre 39 adetlik artışla 762 ticari uçak teslimatı gerçekleştirdi.

Bu yıl uçak üretiminde ikinci yüzyılına giren şirket gerçekleştirdiği satışla rekor kırdı.

Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO’su Ray Conner, 2015’te 112.4 milyar dolar değerinde 768 net sipariş aldıklarını belirterek, teslimatı henüz gerçekleşmemiş 5 bin 795 siparişleri olduğunu söyledi.

Ray Conner, “2015’te siparişler açısından sağlam bir yıl yaşadık; böylelikle uzun yıllar boyunca düzenli teslimat akışını garanti etmeye yardımcı olacak güçlü ve dengeli bir sipariş birikimi de korunmuş oldu” dedi. Boeing Ticari Uçaklar Pazarlama Başkan Yardımcısı Randy Tinseth de dünya çapında hava taşımacılığına yönelik talebin güçlü olmaya devam ettiğini ifade etti. Tinseth, “Kilit bölgelerin çoğunda küresel yolcu trafiği artıyor. Müşterilerimiz pazarda yüksek performans göstermeyi sürdürüyorlar ve biz de onları endüstrinin en iyi ürün ve hizmetleriyle desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

787 Dreamliner Teslimatı Başladı

Fas Kraliyet Havayolları, Scoot, American Airlines, KLM Hollanda Kraliyet Havayolları ve Vietnam Havayolları’ndan oluşan beş müşteri, ilk 787 Dreamliner’larını teslim aldı. Ayrıca 747 ekibi, 100’üncü 747-8’i teslim etti.

767 programı bugüne kadarki en büyük tekil siparişini FedEx’ten aldı ve 777 programı yüzde 2’lik bir yakıt iyileştirmesi paketini açıkladı. Öte yandan ilk 737 MAX modeli Aralık’ta fabrikadan çıktı.

777X, uçağın parçalarının, montajının ve diğer sistemlerinin detaylı tasarımına başlanmasını sağlayacak kesin konfigürasyona ulaşırken, 787–10 takımı, 787 ailesinin en yeni üyesinin detaylı tasarımını tamamladı.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...