Yüz Şeklinize Göre Kahkül Seçmenin 5 Yolu

Share

Sezonun revaçta olan trendi bohem görüntü için ihtiyacınız olan tek şey kahküller. Yüz şekliniz nedeniyle çekinceleriniz varsa, onları bir kenara bırakmanın vakti geldi zira her yüz şekli için bir kahkül modeli mevcut.

İşte yüz şeklinize uygun kahkül modelleri:

Kare

Sizin için en iyi kahküller, yüzünüzü çevreleyen yumuşak kesimli kahküllerdir. Brigitte Bardot‘nun stiline göz kırpan bohem kesimler yüzünüzü daha soft gösterecektir.

Oval (Dar Alınlı)

Süper kısa kahküller, saç çizginiz ve kaşınız arasındaki mesafe kısa olduğu için tam size göre. Pin-Up stili keskin kesimli kahkülleri harika taşıyacaksınız.

Oval (Geniş Alınlı)

Oval yüzler kahkül konusunda oldukça şanslı. Hemen her kahkül modelini taşıyabilen oval yüzler, eğer geniş alınlıysa ortadan hafifçe ayrılmış kesimlerle kusursuz duracaktır.

Kalp

Tıpkı oval yüzler gibi kahkül konusunda bir diğer şanslı yüz de kalp şeklindekiler. Elmacık kemikleri de belirgin olan bu yüz şeklindekiler hemen her türlü kahkül modelini, yüzüğn alt tarafındaki dengeleyici çeneleri nedeniyle taşıyabilirler. Bizim önerimiz ise Freja Beha‘nın yoğun ve inceltilmiş kahkülleri.

Yuvarlak

Kare yüzdeki gibi, yüzünüzü dengelemesi için yoğun kesimler kullanmalısınız. Küt kahkül kesimleri tam size göre.

Kaynak: Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...