Motorola Markası Artık Kullanılmayacak

Share

Motorola Operasyonlar Yöneticisi Rick Osterloh, şirketi satın alan Lenovo’nun, 2016 yılının ikinci çeyreğinden “Motorola” markasını kullanmayacağını ve tedavülden kaldıracağını kamuoyu ile paylaştı.

Rick Osterloh’a göre giriş seviyesi cihazlar Vibe, amiral gemisi akıllı telefonlar ise Lenovo Moto olarak isimlendirilecek.

Aslına bakılırsa, Amerikalı cep telefonu üreticisinin kendisi bile, Lenovo’ya satıldıktan sonra Motorola markasını kullanmadı. Bunun yerine modellerde, “Moto” ibaresinden faydalanmayı tercih etti.

Firmanın “Yarasa İşareti” olarak kabul edilen “M” logosu ise yakın gelecekte kullanılmaya devam edilecek. Büyük hissedar Lenovo, Motorola markasını bu stratejiyle ayakta tutacak.

Her şeye karşın bu karar büyük önem taşıyor. Tarihin ilk cep telefonu DynaTAC 8000X, Amerika Birleşik Devletleri şirketi tarafından 1984’de üretilmişti. Üretici, 2000’li yıllarda Sony, LG, Samsung ve Apple tarafından sürklase edilmiş ve Amerikalı yazılım devi Google’a satılmıştı. Google, cep telefonu devini 2011 yılından 2014’e kadar elinde tutmuştu. 3 yıldan sonra Google; geliştiriciyi elden çıkarıp, haklarını Çinli teknoloji devi Lenovo’ya devretmişti.

CNN

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...