Kahve Seçiminiz Kişiliğiniz Hakkında Ne Söylüyor?

Share

Kahve, çoğu insan için güne başlarken olmazsa olmazlardandır. Sabah gözümüzü açar açmaz hepimizin içiyor olması ortak noktamız olabilir. Ancak kahvenizi nasıl aldığınız kişiliğiniz hakkında çok şey söylüyor.

Sade Filtre Kahve:

Bunu size söylemek zorunda kalan biz olmak istemezdik ancak psikopat olabilirsiniz. Ya da sadece biran önce ayılıp gününüzü en iyi şekilde değerlendirmek istiyorsunuz. Los Angeles’lı psikolog R.Durvasula’nın 1000 kişi üzerinde gerçekleştirdiği testler, sade filtre kahve içicilerinin aksi ve kararlı olduğunu gösterdi.

Klasik Latte: Sütlü ve Şekerli

Konforunuza düşkün olduğunuz kadar başkalarını da mutlu etmeyi önemsiyorsunuz. R. Durvasula’ya göre Latte düşkünleri aynı zamanda alçak gönüllü ve güvenilir insanlar. Kahveniz bir klasik, basit, ancak asla sıkıcı değil.

Yanında Şeker İstiyorsanız:

Siz de kahveniz kadar tatlı bir insansınız. Hayatı çok ciddiye almıyor, spontane hareketler yapmayı seviyorsunuz. Seçici değilsiniz. Her yerden bulabileceğiniz bir tüp şeker ile herşeyi keyifli hale çevirebileceğinizi biliyorsunuz.

Ekstra Sıcak:

Bonkör ve sıcakkanlısınız. Nasıl mı biliyoruz? Yale Üniversitesi’ndeki psikologların yaptığı araştırmalara göre sıcak bir bardak içecek tutan insanlar, soğuk içecek tutan insanlara kıyasla daha verici, daha anlayışlı ve daha sevecen. Tahminimize göre sabah içtiğiniz sıcak kahve size fazladan birkaç tatlı hareket yaptırıyor.

Krema Ekliyorsanız:

Minimalistsiniz. Sek kahvenin tadını sevmediğiniz için biraz kremayla renklendiriyorsunuz. Böylesi çok daha basit ve keyifli. Kremayı yanına istiyorsanız biraz da kontrol meraklısı olduğunuzu söyleyebiliriz. Hiçbir şey damak tadınıza kendi ayarladığınız kadar yakışamaz.

Kafeinsiz Kahve:

Sağlığınıza düşkünsünüz. Yeterli miktar kafein alarak (decaf kahvelerde bile 2 ml kafein bulunmakta) kahvenin zararlarını es geçip, faydalarından yararlanıyorsunuz. Hemen hemen her gün “Kafeinsiz nasıl yaşıyorsun?” sorusuyla karşılaşıyorsunuz. Öhöm, gördüğünüz üzere gayet fit yaşıyoruz!

Bol Buzlu Kahve:

Son zamanların modasının buzlu kahveler ve çeşitli frappeler olduğunu düşünürsek, sen de bir trend takipçisi olarak yaz kış dinlemeden buzlu kahvenden vazgeçmiyorsun. Biraz da özgür ruhlusun. Güne seni ferahlatan bir bardak kahveyle uyanıp susuzluğunu gideriyorsun.

Double Shot Espresso:

Hayatı biraz uçlarda yaşıyorsun. Bu yüzden kahven de seni tüm gün iş başında tutabilecek güçte olmalı. Çok çalıştığın için ikinci kere kahve almaya fırsatın olmazsa diye önlemini önceden almak tam sana göre.

Kocaman Bir Bardak!

İçinde ne olduğu önemli değil, yeter ki gözünü doyursun! Arkadaşların senin bu kadar şeyle nasıl başa çıktığını bilmiyorlar. Hem çok çalışıyor, hem gezip sosyalleşiyor, hem spor ve hobilerin için kendine zaman buluyorsun. Biraz kıskanılıyorsun bile denebilir!

Kaynak: Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...