Renault’da Da Emisyon Skandalı

Share

Volkswagen’in emisyon skandalı 2015 yılına damgasını vururken şimdi ise gözler Fransız otomobil üreticisi Renault’a kaydı. Renault’un da emisyon testlerinde hile yaptığı iddia ediliyor.

2015 yılına damgasını vuran Volkswagen emisyon skandalından sonra şimdi sırada Renault var gibi gözüküyor. Fransız otomobil üreticisi Renault’un Fransa Ekonomi Bakanlığı’na bağlı müfettişler tarafından teftiş edilmesinin ardından şirketin hisseleri ise büyük bir düşüş yaşadı.

Reuters’in haberine göre, geçtiğimiz günlerde düzenlenen bu teftiş sonrasında Renault da emisyon hilesi yapmış olabilir. İddia edilene göre Fransa Ekonomi Bakanlığı’na bağlı müfettişler, söz konusu teftişler sırasında üst düzey yöneticilerin kişisel bilgisayarları da dahil olmak üzere birçok bilgisayar ve dosyaya el koydu.

16-01/14/renault-emisyon-skandali-2.jpg

Bu iddiaların ortaya çıkması bile Renault’un 1994 yılından bu yana en büyük kaybını yaşamasına yetti.

Emisyon hilesi şüphesiyle yapılan teftişin ardından şirketin hisseleri borsada yüzde 20’nin üzerinde değer kaybetti. Renault’un piyasa değerinin ise 5 milyar Euro azaldığı belirtiliyor.

Renault tarafından yapılan açıklamaya göre, şu ana kadar yapılan incelemeler neticesinde araçlarda herhangi bir emisyon ölçümlerinde sonuçları çarpıtan düzeneğin bulunmadığı belirtildi. Ayrıca müfettişlerin araçlarda kullanılan egzoz emisyonu teknolojileri üzerinde incelemeler yapmak için orada olduğu söylendi.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...