David Bowie’den Video İzlenme Rekoru

Share

David Bowie’nin 10 Ocakta hayata gözlerini yummasının ardından hayranları, sanatçının şarkılarını tekrar dinlemek ve saygılarını tekrar göstermek adına çeşitli video servislerine ve sitelerine akın etti. Bu ilgi sayesinde, ölümünün ardından da olsa, David Bowie Vevo’da yeni bir rekora imza attı. Müzik videoları platformundan yapılan açıklamada, Bowie’nin katalogunun 11 Ocak tarihinde 51 milyon görüntüleme sayısına ulaştığı ifade edildi.

YouTube üzerinden gerçekleşen izlemelerin de bu sayıya dahil olduğunu da belirtmek gerekiyor. Daha önceki rekor, yeni şarkısı Hello’nun yayınlanmasının ardından 23 Ekimde Vevo üzerinde 36 milyon görüntüleme sayısına ulaşan Adele’e aitti.

Vevo, Bowie’nin katalogunun görüntüleme sayısının 11 Ocakta önceki yedi güne kıyasla yüzde 5198 oranında arttığını duyurdu. Sanatçının ölümünden kısa bir süre önce yayınlanan son albümü Blackstar’da bulunan Lazarus, 11.1 milyon izleyiciye ulaşarak 11 Ocakta Vevo’daki Bowie katalogunun en çok izlenen videosu oldu.

Sanatçının prodüktörü ve uzun süredir müzikal yol arkadaşı olan Tony Visconti, Blackstar ile sanatçının hayranlarına veda ettiğini söylemişti. Visconti, “Ölümü de yaşamından farklı değildi. Adeta bir sanat eseriydi. Blackstar’ı bizim için bir veda hediyesi olarak hazırladı.” sözlerini kullanmıştı.

Teknoblog

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...