Uzayda İlk Çiçek Yetiştirildi

Share

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görevli ABD’li astronot Scott Kelly, uzayda yetiştirilen ilk çiçeğin (zinya) fotoğrafını twitter hesabından paylaştı.

Astronot Scott Kelly, ilk defa Uluslararası Uzay İstasyonu’nda açan zinya çiçeklerinin fotoğrafını paylaştı.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda Kasım ayında çiçek yetiştirme denemesi başlatılmıştı. İlk iki bitkide deneme başarısız olurken ikinci denemede zinya çiçeklerinin açtığı bildirildi. Açan çiçeklerin ilk resimlerini astronot Scott Kelly, twitter hesabından paylaştı.

Deneme süresinin devam ettiği ifade edilirken çalışmalar başarıyla sonuçlanırsa bir sonraki aşamada domates yetiştirileceği açıklandı.

Bitki yetiştirmek için Veggie isimli özel sistem Uluslararası Uzay İstasyonu’na 2014 yılında götürülmüştü.

CHA

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...