MINI John Cooper Works Convertible

Share

MINI ailesi genişlemeye devam ediyor. Yeni nesil örnekleri 2013 yılından beri aramızda olan otomobilin John Cooper Works imzalı seçeneği 2014 yılında tanıtılırken üzeri açılabilen seçenekler 2015 yılından beri bizlerle. Bütün bu modellerin birleşmesiyse 2016 yılını buldu.

Üzeri açılabilen bir JCW veya Convertible modellerin JCW kitli versiyonu şeklinde tanımlanabilecek olan otomobilde daha sportif görünen bir ön tampon, 17 inç çaplı jantlar, Brembo imzalı fren sisteminin kırmızı kaliperleri, farklı yan etekler, agresif görünen arka tampon ve merkezi yerleşime sahip çift egzoz çıkışı dikkat çekiyor.

30 km/s sürate kadar ve 18 saniyede açılıp kapanabilen tavana sahip olan aracın iç mekanında, yüksek yan desteklere sahip, JCW amblemleri ve sabit kafalıklarla donatılan ön koltuklarla birlikte metal pedal seti, Alcantara döşemeler ve birçok JCW logosu dikkat çekiyor.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli bir motor görev yapan araç 231 beygir güç, 320 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0’dan 100 km/s sürate 6.6 saniyede ulaşabilen otomobil maksimum 242 km/s sürat yapabilirken yine 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla birlikte veriler 6.5 saniye ve 240 km/s olarak değişiyor.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...