Android, Google’ın Servetine Servet Kattı

Share

Google, 2015 yılında Android işletim sisteminden 66 milyar dolar gelir elde etti.

Akıllı telefonlarda dünyanın en çok tercih edilen işletim sistemi Android, Eylül 2015 rakamlarına göre 1.4 milyar kullanıcıya ulaştı.

Akıllı telefon pazarında en çok kullanıcıya sahip olan işletim sisteminin telnoloji devi Google’a 2015 yılı içinde sağladığı gelir ise 66 milyar dolar (Yaklaşık 200 milyar TL) olduğu belirtiliyor.

Google, elde ettiği gelirler hakkında gizliliğini korurken, Oracle ile yaşanan telif davasında Oracle avukatı bu rakamları açıkladı.

Avukatın açıklamasına göre, Google 66 milyar dolarlık geliri Android işletim sisteminde reklam ve Google Play Store aracılığıyla elde ediyor.

NTV

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...