Mustafa Koç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Share

Hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Koç için ilk tören Üsküdar Nakkaştepe’deki Koç Holding Genel Müdürlüğü’nde düzenlendi. Koç, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi. Koç’un tabutuna, dedesi Vehbi Koç’un da cenazesinde kullanılan Osmanlı sancağı örtüldü.

Mustafa Koç için ilk tören Üsküdar Nakkaştepe’deki Koç Holding Genel Müdürlüğü’nde düzenlendi.

İlk tören Koç Holding’de gerçekleşti

Koç Holding’deki ilk tören yarım saat sürdü. Mustafa Koç’un törene beyaz bir cenaze arabasıyla getirildiği görüldü. Koç Holding’de düzenlenen törende katılımın oldukça yoğun olduğu görüldü. Katılımcıların yakalarında Mustafa Koç fotoğrafı taşıdığı da gözlendi.

Tabutuna Osmanlı sancağı örtüldü

Yaklaşık yarım saat süren tören sonrasında Koç’un cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’ne götürüldü. Koç’un tabutunun üzerine Sadberk Hanım Müzesi’nden getirilen ve daha önce de Vehbi Koç’un cenazesinde de kullanılan Osmanlı sancağı örtüldü.

Mustafa Koç’un tabutunun üzerine örtülen Osmanlı sancağında ise şunlar yazıyor: “Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü’l-hakku’l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku’l-va’di’l-emîn.” Bu ifadenin Türkçe anlamı ise şu: “Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah’tan başka ilah yoktur. Güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir.”

Törenin düzenleneceği caminin çevresinde polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi. Bazı yollar trafiğe kapatılırken camiye girişler polis ekiplerinin araması ve x-ray cihazından geçişle sağlanıyor.

Oldukça üzgün olduğu göze çarpan Ali Koç, Mustafa Koç’un naaşını cenaze aracından musallaya kadar taşıdı.

Musalla taşına getirilen naaşın başında yerel kıyafetleriyle Ankaralı efeler nöbet tutuyor.

“Mavi gözlü patron”

Cenaze törenine Bursa’dan gelen işçilerin üzerinde “Mavi gözlü patron yazan” pankartla katıldı.

Cami bahçesindeki çadırda aile üyeleri taziyeleri kabul etti.

100 metrelik çelenk kuyruğu

Ailenin isteği üzerine cenazeye çiçek gönderilmedi, bir hayır kurumuna bağışta bulunuldu. Bağışta bulunanların isimlerinin yer aldığı çelenkler iki taraflı olarak 100 metre uzunluğunda bir koridor oluşturdu.

Cumhurbaşkanı katıldı

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze namazının kılındığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’ne gelişinde Rahmi Koç, Ali Koç ve aile üyelerine taziyelerini sundu.

Cenaze namazını İstanbul Müftüsü kıldırdı

Daha sonra öğle namazının ardından Mustafa Koç için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran kıldırdı. Namaz sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rahmi ve Ali Koç’un arasında saf tuttu. Namazı kıldıran Yaran, Mustafa Koç için cenazeye katılanlardan helallik istedi, Koç ailesinin Ramazan aylarında yaptıkları yardımları ve verdikleri iftarları anlattı. Yaran daha sonra Koç’un ardından dua etti.

Mustafa Koç’un cenazesi Zincirlikuyu’daki aile mezarlığında dedesi Vehbi Koç ile halası Sevgi Gönül’ün yanına defnedildi. Aile kabristanında ayrıca, Sadberk Koç, Erdoğan Gönül, Nusret Arsel’in de mezarları bulunuyor.

Sabah saatlerinden itibaren hazırlıkların yapıldığı Zincirlikuyu’daki aile kabristanında yoğun güvenlik önlemi alındı. Mezarın bulunduğu noktaya buzlanmadan dolayı kazaları önlemek için kauçuk halı serildi. Mezarın üzeri çadırla kapatıldı ve cenazeye katılanların üşümemesi için çok sayıda ısıtıcı yerleştirildi.

CNN

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...