‘It’s A Wonderful, Wonderful Life’

Share

80’li yıllar müzik arşivimize birçok değerli parça ekledi. Muhtemelen en değerlilerinden biriydi ‘Wonderful Life’. Çocukken sözlerini tam olarak anlayamasak da yarım yamalak İngilizce’mizle ‘wonderdul wonderful’ kısmını itinayla çekip almıştık diğer sözlerin arasından. Ve ne zaman bu melodiyi duysak ‘Wonderful çalıyor‘ derdik.

Sonra büyürken sözler daha da anlamlanmaya başladı. Şarkıda ‘mutluluk, rüya, sihir’ gibi kavramlar vardı. Ve ritmi… Ritmi mucizeviydi. Akılda kalmasının yanı sıra kalbimizde de kaldı uzun yıllar boyunca.

Bizlere hayatın muhteşemliğini bir şarkıyla anlatmayı başarabilmiş bir sanatçıydı Black ( Colin Vearncombe). Ve geçtiğimiz günlerde ne yazık ki zamansızca bizlere veda etti.

Bu yazının da bir veda yazısı olması gerekirdi. Ama içimizden gelmiyor. Son zamanlarda sıkça “2016 başladığından beri neden herkes ölüyor?” diye için için isyan ediyoruz. O yüzden de bu kez veda etmiyoruz.

Wonderful Life‘ın sesini sonuna kadar açıyoruz ve bağırarak eşlik ediyoruz Black‘e.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...