2016 Avustralya Açık’ta Kadınlarda Kerber, Erkeklerde Djokovic Güldü

Share

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık’ta kadınlarda Angelique Kerber tarih yazdı. Alman tenisçi, finalde Serena Williams’ı yenerek, kariyerinin ilk grand slam finalinde şampiyonluğu elde etti.

Kariyerinin 26. grand slam finaline hızlı başlayan Williams, servis oyununda rakibine puan vermeyerek 1-0 öne geçmesine rağmen backhand vuruşlarıyla etkili olan Kerber, 3. oyunda rakibinin servisini kırarak 2-1 üstünlük yakaladı.

Sonraki bölümde güçlü servisleri ve forehand vuruşlarıyla maça yeniden tutunan Williams, 6. oyunda bu kez Kerber’in servisini kırdı ve skoru 3-3’e getirdi.

Yedinci oyunda etkili vuruşlarıyla rakibini basit hataya zorlayan Kerber, rakibinin servisini 2. kez kırdı ve mücadelede 4-3 üstünlük sağladı. Morali bozulan ve 23 basit hata yapan Williams karşısında rahat bir oyun sergileyen Kerber, seti 6-4 aldı.

İkinci setin 4. oyununda servis atarken üst üste 2 çift hata yapan Kerber karşısında bu durumu avantaja çeviren Williams, oyunu alarak rakibi karşısında 3-1 üstünlük sağladı.

Daha az basit hata yapan ve sert servisleriyle rakibi karşısında üstünlüğünü korumayı sürdüren 34 yaşındaki Williams, seti 6-3 alarak durumu 1-1’e getirdi ve karşılamayı 3. sete taşıdı.

Üçüncü sete servis oyununu alarak başlayan Kerber, 2. oyunda ise uzun rallilerden etkili forehand vuruşlarla galip çıkarak Williams’a üstünlük sağladı ve rakibinin servisini kırarak 2-0 öne geçti.

Çabuk toparlanan Williams, Kerber’in servis oyununda kortun çaprazına gönderdiği sert ve düzgün vuruşlarla kontrolü yeniden ele aldı ve skoru 2-2’ye getirdi.

Mücadeleyi bırakmayan 28 yaşındaki Kerber, yaklaşık 10 dakika süren 6. oyunda file önüne bıraktığı teknik vuruşların da yardımıyla Williams’ın servisini bir kez daha kırarak 4-2 öne geçti.

Finalin son setinde 5-2 geriye düşen Williams, büyük bir mücadele örneği göstererek yorulma belirtileri gösteren Kerber’in servisini yeniden kırdı ve oyunu 5-4’e getirdi.

Unutulmayan finaller arasına giren maçın 10. setinde Kerber, Williams’ın basit hatalar yapmasından da faydalanarak seti 6-4, karşılaşmayı 2-1 alarak kariyerindeki ilk grand slam şampiyonluğuna ulaştı.

Maçın ardından Serena Williams, Kerber’i onore etmek amacıyla file arkasında yanına kadar geldi. ABD’li tenisçi, Kerber’e uzun süre sarıldı ve onu tebrik etti.

Avustralya Açık’ta 7, kariyerinde ise 21 grand-slam şampiyonluğu bulunan Williams, mücadeleyi kaybederek 22 grand slam şampiyonluğu bulunan eski efsane Alman tenisçi Steffi Graf’ı yakalama şansını elinden kaçırdı.

Avustralya Açık’te erkekler kategorisinin finalinde Novak Djokovic, Andy Murray’i yenerek şampiyon oldu.

Novak Djokovic’ten çok rahat şampiyonluk… Kerber’in Serena’yı yenerek büyük bir sürprize imza atmasının ardından gözler bugünkü Novak Djokovic – Andy Murray maçına çevrilirken, Djokovic sürprize izin vermemenin ötesinde çok rahat bir maç çıkardı. Sırp tenisçi rakibini 6-1, 7-5 ve 7-6’lık setlerle 3-0 mağlup etti.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Maç boyunca konsantrasyondan çok uzak gözüken Andy Murray bir türlümaça tutunamazken, ikinci setin belli bölümleri haricinde maçın mutlak hakimi Novak Djokovic oldu. İkinci sette de servisini kırdıran ve 2 servis kırma şansını kullanamayan Murray maçı set alamadan yenilgiyle kapattı.

Novak Djokovic böylece 6. Avustralya Açık zaferini kazanmış oldu. Böylelikle Djokovic Roy Emerson’a ait en fazla Avustralya Açık şampiyonluğu rekorunu egale etmiş oldu.

NTV, Eurosport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...