Galaxy S7 Hangi Özelliklere Sahip Olacak?

Share

Samsung, önümüzdeki ay MWC 2016 öncesinde yeni amiral gemisi Galaxy S7’yi duyuracak. Beklenen yeni modelde Samsung dünyasında ilk kez göreceğimiz özellikler de yer alacak. İşte bu özellikler arasından bazıları diğerlerine göre daha dikkat çekici.

Dört farklı versiyona sahip olarak karşımıza çıkacak olan Galaxy S7 aslında bir ürün ailesinin adını temsil edecek. Dört farklı versiyonun özellikleri ayrı ayrı açıklanmadı ancak Galaxy S7 denildiği zaman bu özellikler akıllara gelecek.

Beklenen Galaxy S7 özellikleri arasında ilk detay kasada kullanılacak olan materyal. 7000 serisi alüminyumu 2015 yılı içerisinde kullanan Samsung bu sefer magnezyum alaşımlı bir gövdeyi tercih edecek. Magnezyum, alüminyuma göre daha hafif ve daha dayanıklı. Sektörde bir ilk olarak magnezyum kasanın Galaxy S7’de karşımıza çıkması bekleniyor.

TouchWiz konusunda radikal değişiklikler beklenmiyor. Ancak ikonların yerleşimi ve kısayollarda çeşitli revizeler yapılacak. Daha minimal çizgilerin dikkat çekmesi bekleniyor. Renk tonlarında da çeşitli değişiklikler yapılmış. TouchWiz hakkında en büyük beklenti performans tarafında. Yeni arayüzün daha performanslı çalışması ve zaman içerisinde yavaşlamaması bekleniyor.

Mobil cihazlar uzun zamandır 4K video çekebiliyor. Ancak 4K video düzenleme konusunda cihaz içerisinde gelen yazılımlar yetersiz kalıyor. Galaxy S7’nin yüksek donanım seviyesi sayesinde 4K videoları kolayca düzenleyip paylaşabilecek bir yazılımla gelmesi bekleniyor.

Apple tarafında yeni nesil Macbook bilgisayarlarda, Apple Watch akıllı saatte, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta 3D Touch (Force Touch) teknolojisini gördük. Şimdi bir benzerinin Samsung tarafına da gelmesi bekleniyor. Basınca duyarlı dokunmatik ekran özelliği Galaxy S7’nin beklenen özellikleri arasında.

Suya, toza ve darbeye karşı dayanıklılık konuları Samsung için yabancı değil. Active serisi cihazlarında ve bazı standart modellerinde bu özelliklere yer veren Samsung’un Galaxy S7 modelinde de suya dayanıklılık sunması bekleniyor. Su altında kullanıma yetenek kadar olmasa da en azından “su sıçrama” dayanıklılığı gibi bir iyileştirme olacağı düşünülüyor.

Galaxy S6 modelinin ses kalitesi bazı kullanıcılar tarafından yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Benzer bir durumun Galaxy S7’de yaşanmayacağı tahmin ediliyor. Diğer yandan HTC bu yıl One A9 modelinde ses kalitesi ile ilgili önemli bir adım attı. Benzer iyileştirmelerin Galaxy S7 modelinde de gelmesi bekleniyor.

Beklenen Galaxy S7 özellikleri arasında listemizin son sırasında USB C portu bulunuyor. Android 6.0 Marshmallow sürümüyle birlikte varsayılan olarak desteklenen bir port haline gelen USB C, Android dünyasının yeni standardı olacak. Galaxy S7’nin de bu standarda uyması bekleniyor.

AA

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...