İstanbul’da Çalıntı Picasso Tablosu Ele Geçirildi

Share

İstanbul Bakırköy’de Picasso’nun ünlü bir tablosunu satmaya çalışan iki kişi tabloyla birlikte yakalandı

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonunda Picasso’nun ‘Nude Dressing Her Hair’ (Saçını Tarayan Çıplak Kadın) adlı tablosu sahte olup olmadığının tespiti için Mimar Sinan Üniversitesi’ne gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler biri 66, diğeri 28 yaşında iki şüpheliyi belirleyip teknik ve fiziki takibe başladı, daha sonra şüphelilerle buluşarak Picasso’nun tablosunu 8 milyon dolara satın almak için anlaştı.

Şüpheliler, yanlarında getirdikleri eserle yakalanıp gözaltına alındı ve çıkarıldıkları mahkemede adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı.

Basına gösterilen tablonun arkasında orijinalliğini gösterdiği ileri sürülen iki mühür bulunuyor.

Tablonun Mimar Sinan Üniversitesi ile Topkapı Saray Müzesi yetkilileri tarafından incelendiği belirtildi.

Tablonun çalındığı koleksiyoner ile ilgili Amerikalı polis yetkilileriyle görüşmelerin yapıldığı, orijinal çıkması durumunda da Amerikalı koleksiyonerin belgeleri sunması şartıyla tablonun iade edileceği, aksi halde İstanbul’da müzede sergileneceği bildirildi.

DHA, BBC

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...