Alphabet, En Değerli Şirket Ünvanını Apple’dan Aldı

Share

Dünyanın en değerli şirketi unvanı artık Apple’ın değil. Alphabet’in açıkladığı 4. çeyrek sonuçlarıyla Apple’ı geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi oldu.

Uzun süredir dünyanın en değerli şirketi olarak Apple’ı görmeye alışmıştık. Ancak içerisinde Google’ın da olduğu Alphabet’in açıkladığı 2015’in 4. çeyreği raporuna göre artık bu unvan Alphabet’e geçmiş oldu.

Şirketin açıkladığı son çeyrek rakamlarına göre hisse senedi değerleri 750 ila 780 dolar arasında değişen Alphabet, bu rakamlarla Apple’ı geçerek dünyanın en değerli şirketi konumuna geldi.

Her ne kadar Apple’ın gelirlerinde de artış görüyor olsak da, Google’ın önemli yükselişi sayesinde Alphabet, Apple’ı geçmeyi başardı.

2015’in sonunda Google tam 74 milyar gelir elde ederken faaliyet geliri olarak kasasına 23.4 milyar dolar girdi. Bu rakamlara Android ve reklamlardan gelen gelirler dahil.

Google X, Google Fiber ve otonom sürücülerin yer aldığı “diğer” kategorisinde ise şirket 448 milyon dolar harcamıştı. Yıl sonunda ise 3.5 milyar dolarlık bir kayıp söz konusu. Tabii ki bu başlıkların araştırma ve geliştirme faaliyetlerine dahil olduğunu düşündüğümüzde bu normal bir sonuç.

Diğer gelirler kategorisine baktığımızda ise Google’ın Google Play Store’dan kazandığı gelirleri görüyoruz. Şirket son çeyrekte 2.1 milyar dolar gelir elde ederken, yıl bazında %24’lük bir artış sağladı

Ayrıca mali durumun açıklandığı etkinlikte Gmail’in aylık 1 milyar aktif kullanıcıya ulaştığı bilgisi de verildi. Böylece Facebook ve WhatsApp’ın ardından Google da aylık 1 milyar aktif kullanıcı istatistiğine ulaşmış oldu.

GSM Arena, Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...