Apple Music mi Spotify mı?

Share

Apple Music, nihayet Türkiye’de de kullanıma sunuldu. Apple Music ve en büyük rakibi Spotify’ın artıları ve eksilerini sizler için derledik.

Apple’ın WWDC 2015 etkinliği kapsamında tanıttığı ve geçtiğimiz yılın haziran ayında dünya genelinde kullanıma sunduğu Apple Music sonunda Türkiye’de hizmet vermeye başladı.

Peki benzer bir hizmet sunan Spotify’ın en büyük rakibi olan Apple Music’in, İsveç merkezli müzik veri akışı servisine oranla artıları ve eksileri neler?

APPLE MUSIC VS SPOTIFY 

ABD merkezli teknoloji devinin geçtiğimiz hafta ülkemizde kullanıma sunduğu streaming müzik servisi Apple Music, ilk 3 ay boyunca ücretsiz deneme sürümü ile karşımıza çıkıyor. Bu süre Spotify’da 1 ay.

Ücret konusunda aralarında derin uçurum bulunmayan iki uygulama da ayda 9.99 TL ücretle kullanılabiliyor. Ancak aile paylaşımı sayesinde 6 kullanıcıya kadar aylık 15 TL ücret talep eden Apple Music bu alanda Sporify’ın bir adım önünde. Zira Spotify, aile paylaşımı için kullanıcı başına ekstra 5 TL ücret talep ediyor.

Uzun bir bekleyişin ardından Türkiye'de yayına başlayan Apple TV, iPhone, iPad, iPod Touch, Mac, PC, Apple TV ve Android işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabiliyor.

Apple Music aynı zamanda 7/24 hizmet veren ‘Beats 1’ isimli bir online radyoyu da bünyesinde bulunduruyor.  Los Angles, Londra ve New York’tan canlı yayın yapan radyo dünya çapında 100 ülkede dinlenebiliyor.

Sektörün önde gelen Dj’lerini bünyesinde bulunduran ve bu sayede müzik trendlerinin yakından takip edilmesine olanak veren Apple Music’in bu alanda Spotify’ın bir adım önünde olduğu söylenebilir.

Müzik dinlerken sunulan akıcılığı ile Spotify hala bu kulvarın lideri konumunda.

Ancak, her ne kadar iki uygulamanın bünyesinde bulundurduğu şarkı sayısı birbirine yakın olsa da, Apple Music’in iTunes entegrasyonu uzun vadede uygulamayı Spotify’ın önüne geçirebilir.

Resmin geneline baktığımızda Apple Music hala yeni çıkan bir uygulama olmanın verdiği deneyimsizlikle Spotify’ın gerisinde kalıyor. Görünen o ki önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek güncellemelerle Apple bu açıkları kapatabilirse. Spotify’ın yıllardır tadını çıkardığı liderliğine ciddi bir rakip olabilir.

APPLE MUSIC HANGİ CİHAZLARDA ÇALIŞIYOR?

AndroidiOS ve Windows işletim sistemi ile çalışan cihazlarda kullanılabilecek olan Apple Music, iOS 8.4 işletim sistemine sahip iPhone ve iPad’lerde kullanılabiliyor.

NTV

Emin Yavuz

Haber bölümü stajyeri Emin, Serinletici içeriğine güncel gelişmeler ile katkı sağlıyor.

You may also like...