Spor Gündemi: Kartal Futbolu Özlemiş

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

KARTAL FUTBOLU ÖZLEMİŞ

Önce Mersin, ardından da Trabzonspor maçları kar yağışı nedeniyle ertelenen Beşiktaş, ligin ikinci yarısındaki ilk maçında Gaziantepspor’u, 4-0 mağlup etti. Kartal’a galibiyeti getiren golleri Mario Gomez(2), Gökhan Töre ve Oğuzhan Özyakup kaydetti.

RHODOLFO SEZONU KAPATTI

Spor Toto Süper Lig’de Gaziantepspor’u konuk eden Beşiktaş’ta, Rhodolfo sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Tecrübeli savunma oyuncusunun sağ diz ön çapraz bağlarının koptuğu ve 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Gaziantepspor ile oynanan maçta sakatlanarak oyundan çıkan Luiz Rhodolfo’nun sağ diz ön çapraz bağları koptu. Siyah beyazlı futbolcunun 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

KANARYA AĞIR YARALI

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Spor Toto Süper Lig’de 20. hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Antalyaspor’a 4-2’lik skorla mağlup oldu. Sarı-lacivertli ekip Süper Lig’de tam 13 hafta sonra mağlubiyet aldı. Antalya Arena’da oynanan mücadelede Fenerbahçe’nin golünü frikikten 85. dakikada Bruno Alves ve 90+.6 dakikada penaltıdan Van Persie atarken, Antalyaspor’a farklı galibiyeti getiren golleri 40. dakikada Eto’o, 54. dakikada Danilo, 56. dakikada Makoun ve 90+4. dakikada Sakıp kaydetti.

ASLAN HAVLU ATTI

Spor Toto Süper Lig’de evinde Torku Konyaspor’u ağırlayan Galatasaray, rakibiyle golsüz berabere kalarak lig yarışına havlu attı.

Sinan Gümüş şoku

Sarı-kırmızılıların son haftalarda performansıyla parlayan ismi Sinan Gümüş, Konyaspor maçını tamamlayamadı ve açıklanan sakatlığına göre 8 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor.

ÇİNLİLER ÇILDIRMIŞ OLMALI

Drogba ve Anelka gibi isimlerle başlayan Çin Futbol pazarının yükselişi Türkiye’yi sardı. Beşiktaş’tan Ersan Adem Gülüm’ün 7 milyon euroya China Fortune takımına transfer olmasını ardından Galatasaray’dan Burak Yılmaz da Çin’in yolunu tuttu.

İşte diğer transferler:  Alex Teixeira – Shakhtar Donetsk – Jiangsu Suning – 50 milyon €

Jackson Martinez – Atletico Madrid – Guangzhou Evergrande – 42 milyon €

Fredy Montero – Sporting – Tianjin Teda – 5 milyon €

Stephane Mbia – Trabzonspor – Hebei China Fortune – 6 milyon €

James Troisi – Juventus – Liaoning FC – Bonservissiz

Fredy Guarin – Inter – Shanghai Greenland Shenhua – 13 milyon €

Jo Alves- Al Shabab – Jiangsu Suning – Henüz açıklanmadı

Ramires – Chelsea – Jiangsu Suning – 28 milyon €

Gervinho – Roma – Hebei China Fortune – 18 milyon €

AVRUPA’DAKİ TÜRK DERBİSİ F.BAHÇE ÜLKER’İN

Euroleague TOP 16’da aynı grupta yer alan temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes karşı karşıya geldi. Sahadan sarı-lacivertliler 77-73 galip ayrılarak yenilgisiz liderliğini sürdürdü.

Aynı grupta yer alan bir diğer temsilcimiz Darüşşafaka Doğuş ise evinde Kızılyıldız’ı 69-66 yenerek gruptaki ilk galibiyetini aldı.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...