iPhone 7, Çift Hoparlörle Geliyor

Share

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleri artık pazarda kendine yeteri kadar yer buldu ve beklentiler şimdiden iPhone 7 olmaya başladı. Son günlerde daha fazla gündeme gelmeye başlayan iPhone 7 şimdi ses konusunda bir detay ile dikkat çekiyor.

İlk iPhone modelinden bu yana her zaman cihazın alt yüzeyinde sağ tarafta hoparlör kullanan Apple, en önemli değişikliği iPad Pro modelinde yaparak bizi şaşırtmayı başardı. Cihazın dört bir köşesine hoparlör yerleştiren firma şimdi iPhone 7 için de ses konusunda bir adım atabilir. En azından iddialar bu yönde.

AppleInsider isimli sitenin haberine göre, iPhone 7 çift hoparlör ise gelecek. Cihazın alt yüzeyinde sağa ve sola yerleştirilecek olan hoparlörler, Beats imzası taşıyacak. Geçtiğimiz dönemde Beats’i satın alan Apple, ses konusunda en önemli adımını burada atacak. Peki ama iPhone 7 çift hoparlör desteği için ihtiyaç duyulan alanı nasıl yaratacak?

Bilindiği üzere iPhone 5 modelinden bu yana Apple ses çıkışını cihazın altında sol tarafa yerleştiriyor. Standart 3.5 mm ses çıkışı kullanan Apple artık bu porttan vazgeçecek. Bu iddia aslında yeni sayılmaz çünkü geçtiğimiz ay da gündeme gelmişti. Hem cihazı daha fazla inceltmek hem çift hoparlör yerleştirmek adına 3.5 mm portu iPhone 7’de göremeyebiliriz.

CNN

Emin Yavuz

Haber bölümü stajyeri Emin, Serinletici içeriğine güncel gelişmeler ile katkı sağlıyor.

You may also like...