Lady Gaga David Bowie Olursa

Share

2016’yı şimdiden Lady Gaga’nın performans yılı ilan edebiliriz. Geçtiğimiz günlerde Amerikan milli marşı yorumuyla Super Bowl tarihinin en ikonik açılışlarından birine imza atan Lady Gaga, dün gece gerçekleşen 58. Grammy Ödülleri’ne kelimenin tam anlamıyla damga vurdu.

Bu sefer etten yapılmış bir elbise giyerek ya da sahnede soyunarak değil, aksine günlerdir beklediğimiz David Bowie’yi anma konseriyle, bir efsaneyi sahnede yaşatarak gecenin yıldızı oldu. Taylor Swift’in 3 ödül birden kazanmasını bile gölgede bırakan Lady Gaga’nın 8 parçalık David Bowie performansı, gelmiş geçmiş en iyi Grammy performansları arasında şimdiden zirveyi paylaşmaya aday.

10 Ocak’ta vefat eden David Bowie, kısa sürede birçok platformda anıldı. Londra ve Milano Erkek Moda Haftası’nın Bowie’ye saygı duruşuna, Kate Moss da Londra’da David Bowie baskılı tişörtüyle katılmıştı fakat son noktayı her zamanki gibi bir kez daha Lady Gaga koydu.

David Bowie olmak, cesaretten ziyade yüksek dozda özgürlük ister. Lady Gaga’nın özgürlüğü, Marc Jacobs imzalı kostümlerle sahneye çıkıp, David Bowie’nin Space Oddity adlı şarkısını okurken, yüzüne dev bir örümcek yansıtması değil, onu bu denli özgür ve gerçek kılan David Bowie ile paylaştığı eşit ve cinsiyetsiz vizyon.

Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...