Doğru Zamanda Doğru Bakım: 20’li Yaşlar

Share

Her yaşın cildi her cildin bakımı ayrı, çünkü yaşla beraber değişen cildin ihtiyaçları farklı. Önemli olan doğru zamanda doğru cilt bakımını yapmak.

20’li yaşlar cildinizin taze göründüğü yaşlardır. Ama her yaş için geçerli olan iki önemli kural yani doğru beslenme ve cilt temizliğine önem vermek 20’li yaşlar için de geçerli. Eğer geceleri cildinizi temizlemeden yatıyorsanız hemen bu geceden işe koyulun, çünkü makyaj artıkları cildinizi yağlandırır ve gözeneklerinizin tıkanmasına neden olur. Ayrıca serbest radikaller, cildinizin mat ve sağlıksız görünmesine zemin hazırlar.

İlk kırışıklıklar görünmeye başladıysa önlem almanın tam zamanı. Gençliği en iyi yansıtan şey, bakışlar. Abartılı göz makyajından kesinlikle uzak durun. Eğer cilt kızarıklığından şikayetçiyseniz niacinamide ve laktik asit içeren ürünleri tercih edin. Cildiniz aşırı yağlı ise yine yağ kontrolünü sağlayan serileri kullanabilirsiniz.

Mutlaka yapmanız gereken tek şey ise güneş ışınlarından cildinizi korumak, çünkü cilt yaşlanmasının en büyük nedenlerinden birinin güneşin zararlı ışınları olduğunu unutmayın ve mutlaka koruyucu bir nemlendirici kullanın.

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...