‘Meyveli Emoji’ Denklemi Radarımızda!

Share

Çocuklar için hazırlanan basit bir matematik sorusunun cevabı sosyal medyada gündem yarattı. 30 saniyede çözülmesi beklenen bu soruda herkes başka sonuca ulaşıyor. Zeka oyunlarını sevenlere basit ama eğlenceli bir denklem…

Aslında çocuklar için hazırlanan bu kolay görünümlü matematik sorusunun cevabı yetişkinleri de çok zorladığı için sosyal medyada gündem yarattı.

İşte 30 Saniyede Çözülmesi Beklenen Denklem:

Facebook ve Twitter gibi platformlarda kısa sürede binlerce kullanıcı tarafından paylaşılan bu soruya herkes farklı bir cevap veriyor.
Soruya verilen en popüler cevaplar 14, 15, 16 ve 20.

İlk sırada 3 elma olduğuna göre, her elmanın 10’a, ikinci sırada her muz destesinin 4’e, üçüncü sıradaki hindistan cevizinin ise 2’ye denk geldiğin çoğunuz hesaplamışınızdır.

Ancak soruyu karmaşık yapan detay, aslında bir dikkat testi olması.
Muzun 4 sayısına eşit olduğunu söylemiştik ancak muz destesinde 4 adet meyvenin bulunduğunu ve her birinin 1’e denk geldiğini söylemek mümkün. Fakat son satırdaki destede 3 muz olduğu çok kişinin gözünden kaçıyor…

Sorunun Cevabı:

Bu sonuçla yarım hindistan cevizi (1), elma (10) ve muz (3) ve dolayısıyla sorunun cevabı =1+10+3=14 oluyor.

NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...