Dan Brown’un Cehennem Kitabı Film Oluyor

Share

Dünya çapından en çok satan kitaplar listesinde yer alan Dan Brown’un Cehennem kitabı film oluyor. Brown’un kitapta yer verdiği Türk belgeselci Göksel Gülensoy da “Ayasofya’nın Derinliklerinde” belgeseliyle filmde yer alacak.

Dan Brown’un “Cehennem” romanı film oluyor. Filmin bir kısmı istanbul’da geçecek. Ve kitapta adı geçen Türk belgeselci Göksel Gülensoy “Ayasofya’nın Derinliklerinde” belgeseliyle filmde de yer alacak.

Göksel Gülensoy, “Ben bundan çok büyük mutluluk duydum. Filmin kilit noktalarından biri hem benim hem de benim çektiğim belgesel. Bunu bir şekilde filmin içinde seyirciye vermek zorundalar. Bu kitabın karakteri olarak canlıysam filminde olmayı çok arzu ederim” dedi.

Göksel Gülensoy 15 yıldır 8 kişilik özel ekibiyle Ayasofya’nın su kuyularına dalıyor, dar tünellerini inceliyor.

Gülensoy, “Özel olarak 3D animasyonlarla çalışıyoruz bu girdiğimiz yerlere. Çok ciddi mezar odaları var. Ayasofyanın altında çevresinde Ayasofyanın dışına çıkan yollar var. Aya İrini, Topkapı Sarayı ve Hipodroma doğru giden tüneller var. Ve bu tünellerin birbirleriyle bağlantıları var” dedi.

150 metrelik çevresinde başlayan araştırma bin 200 metreye ulaştı. Göksel Gülensoy, “Ayasofya’nın Derinliklerinde” belgeselini, Dan Brown’ın Cehennem filmiyle yakın zamanlarda çıkarmayı düşünüyor.

Bu ikiliyle ilgili bazı sürprizler de olabilir.  Türk belgeselci Gülensoy, “Belki de ileriki aylarda Ayasofya’yı birlikte gezeriz onunla siz de şahit olursunuz” dedi.

Uluslararası çok satanlar listesinde yer alan Cehennem kitabının yaklaşık 100 sayfalık bölümü İstanbul’da geçiyor.

NTV

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...