Mars ve Snickers 55 Ülkede Toplatılıyor

Share

ABD’li çikolata devi Mars, bazı ürünlerinden plastik parçaları çıkması üzerine 55 ülkede milyonlarca Mars, Snickers ve Milky Way mini çikolatasını toplatma kararı aldı.

Ürünlerin toplatıldığı ülkeler olarak ilk verilen isimler arasında Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Hollanda ve Belçika vardı.

Ancak daha sonra kararın 55 ülkeyi kapsadığı açıklandı. Bu ülkelerin hangileri olduğu henüz bilinmiyor.

AFP ajansına bilgi veren bir şirket yetkilisi, toplatılan ürünlerin tümünün Hollanda’nın Veghel’deki fabrikasında üretildiğini söyledi.

Mars’ın Almanya biriminden yapılan açıklamada da son kullanma tarihi 19 Haziran 2016 ile 8 Ocak 2017 arasında olan ürünlerin sorundan etkilendiği belirtildi.

Sorun nasıl ortaya çıktı?

Şirket yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre ilk şikayet 8 Ocak tarihinde, Almanya’da Snickers alan bir müşterinin çikolatanın içinde kırmızı bir plastik parçası bulmasıyla ortaya çıktı.

Müşterinin şikayeti üzerine araştırma yapan şirket, ürünün Veghel’de üretildiğini tespit etti.

Ve bugün, “diğer ürünlerinde de aynı kırmızı plastik parçasının bulunmadığından emin olamadıkları için” milyonlarca ürünü raftan geri çekme kararı aldı.

Bu kararın şirkete yüklü bir maliyeti olacak.

1911’de kurulduğundan beri bir aile şirketi olan Mars, geçen yıl 33 milyar dolar ciro yapmıştı.

BBC

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...