Doğru Zamanda Doğru Bakım: 40’lı Yaşlar

Share

40’lı yaşlarda cildin kendini yenileme kapasitesi azalıyor. Yaşlanmanın ilk işareti olan kırışıklıklar, yorgun cildin de ilk belirtisi. Kolajen üretimi azaldığı için ciltte sıkılık kaybı başlıyor.

Güneş hasarları, ince çizgiler, derin kırışıklıklar ve dengesiz cilt tonuyla savaşan etken maddelerin en önemlilerinden biri retinol. Cildin yenilenmesini ve kolajen biyosentezini uyararak yaşlanma belirtilerini geri döndürmeyi destekliyor. Nemsizlik, ton farklılığı ve lekelenme gibi sorunlar kendini göstermeye başlıyor.

Nemsizlik, ışıltısını kaybetmiş bir cilt görüntüsünü de beraberinde getiriyor. Cilt matlaşıyor, parlaklığını kaybediyor. Nemlendiricinizin antioksidan olması yani serbest radikallerle savaşan içeriklere sahip olması çok önemli. Hyalüronik asit ve B5 vitamini içeren krem ve jeller, cildin nem tutma kapasitesini artırıyor.

Enerjik ve parlak bir cildin yolu antioksidan, hyalüronik asit, elastin ve kolajen içeren bir bakımdan geçiyor. Cildi sıkılaştırmak, pürüzsüzleştirmek, doğal bariyerini güçlendirmek ve beslemek için aminoasitler, E ve F vitaminlerinden yararlanabilirsiniz.

Cildin gece boyunca beslenmesi için gece kremi kullanmayı da ihmal etmeyin.

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...