İş Yerinde Başarılı Olmak İçin 5 Kural

Share

Çok sayıda kişiyle aynı iş yerinde çalışıyorsunuz. İşinizin en iyisi olsanız da kendinizi daha fazla başarı için motive etmelisiniz. Dikkate almanız gereken noktaları derledik.

1- İşinize bağlı olun

Ve bu bağlılığınızın patronunuz tarafından bilinmesini sağlayın. Örneğin işinizi başarıyla tamamladığınız günün geri kalanında kutlama yapmak yerine patronunuzdan sıradaki işler hakkında ön toplantı talebinde bulunun.

2- Değerli bir akıl hocası edinin.

İş yerinde size örnek olan, zorlandığınız noktada eğiten, ilham kaynağı bir patron ya da çalışma arkadaşına sahip olmaya bakın. Düştüğünüz anda hızlıca toparlanmanızı garantiye alırsınız.

3- Yöneticinizin satır aralarını okuyun.

Konuşmasının nereye varacağını daha cümleye başladığında bilin. İyi bir gözlemci olun ve onun işini kolaylaştırın.

4- Ilımlı halinizi koruyun.

Herkesin kötü günü vardır. Ancak hiçbir zaman çekilmez biri olmayın. Ilımlı tavrınızı kaybetmeyin. Kimse kendini kontrol edemeyen bir çalışan ya da yönetici istemez.

5- Görevlerinizi tamamlayın.

Siz işin içindeyseniz o konunun, eksiksiz tamamlanıp zamanında teslim edileceği hakkında herkesin hemfikir olmasını sağlayın. Verilen görevleri aksatmayın ve bu sayede sahip olacağınız olumlu intibayı koruyun.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...