Volkswagen Phideon

Share

Volkswagen’de ilginç gelişmeler oluyor. Markanın artık yaşlanan amiral gemisi Phaeton’un Avrupa’da geleceği tartışma konusu olurken bu tür otomobillere aç Çin pazarında bu aracın yerini alacak model hazırlandı bile.

Cenevre’de tanıtılsa da sadece Çin’de satılacak olan büyük sedan, Passat’ın büyütülmüş hali gibi duruyor. LED farlar, geniş ön panjur ve sade çizgileriyle oturaklı duran otomobilin LED stopları iki katlı yapıya sahip. 5.05 metre boya, 1.87 metre genişliğe ve 1.48 metre yüksekliğe sahip olan araçta elektrikli olarak yumuşak kapanabilen kapılar ve masaj, ısıtma ve soğutma gibi fonksiyonlara sahip elektrikli koltuklar bulunacak.

Kaputu altında ilk etapta 3 litre hacimli, turbo beslemeli bir v6 görev yapacak olan Phideon’un bu ünitesi 300 beygir güç, 440 Nm tork üretebilirken dört tekerlekten çekiş sistemi standart donanımda sunulacak. İlerleyen zamanlardaysa 2 litre hacimli benzinli motor ve hibrit seçenek önden çekiş sistemiyle birlikte satılacak.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...