Nostaljik Dirty Dancing’e Bayılırız!

Share

Birkaç yıldır ortalıkta dolaşan ‘Dirty Dancing yeniden çekilecek’ rivayetleri kesinleşti. Bir tv filmi olarak izleyici karşısına çıkacak yeni nesil Dirty Dancing nasıl olur bilemeyiz ama eskilere, daha doğrusu orijinal yapımlara bağlılığımız sonsuz ve derin olduğu için Serinletici radarımızda yeni değil nostaljik Dirty Dancing yer alıyor!

Dans ayakkabılarımızı giydik ve soluğu 1987 yılında aldık. Dönemin en popüler jönlerinden Patrick Swayze başrolde. Rolünün nasıl da hakkını veriyor. Etkileyici bakışlara, nefes kesici dans figürleri de eklenince ortaya Johnny Castle gibi bir karakter çıkıyor.

Ve tabii bir de Jennifer Grey’in canlandırdığı Baby var. Sevimli, naif ve Johnny’nin yakışıklılığı ile hipnotize olmuş bir genç kız. Hayattaki tek amacı ‘barış gücüne katılmak’ olan bu genç kızın içinden bir dans ilahı çıkıveriyor. Bir anda değil tabii. Sonuçta fantastik bir film değil Dirty Dancing.

Baby adım adım dans etmeyi öğrenirken, vurdumduymaz Johnny Castle da ona kalbini açmayı öğrenir. Sonrası biraz gerçeklik, biraz müzik, biraz dans, biraz da sürpriz ve harika bir film.

Öyle ki bugün açıp kaçıncı kez izlesek bizde yine aynı duyguları uyandırır. Final sahnesinde unutulmaz Time of my life çalarken bir anda dans pistinde kendimizi dans ederken buluveririz.

Eski filmler güzeldir. Hele günümüz zamanında eski filmleri izlemek tam anlamıyla bir zevktir.

O yüzden de yenileri pas geçip eskilere dalıyoruz. Ne derler bilirsiniz, eskilerin modası hiç geçmezmiş.

Yaşasın ‘nostaljik Dirty Dancing’!

Hadi o unutulmaz final sahnesini bir kez daha izleyelim:

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...